Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MeduSoil: “Σήκωσε” πάνω από 5 εκατ. ευρώ, με στόχο τη διεθνή επέκταση

Με έμφαση στην ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελβετία και την Ευρώπη, η MeduSoil πρόκειται να ηγηθεί διεθνών πρωτοβουλιών βιωσιμότητας.

 

Η MeduSoil, ηγέτης στα βιώσιμα υλικά, επιτυγχάνει ένα ορόσημο με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας 5,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ( πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ).

Αυτή η επένδυση φέρνει τη MeduSoil σε μια νέα φάση επέκτασης, ενισχύοντας τις δυνατότητες παραγωγής και πωλήσεων. Με έμφαση στην ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελβετία και την Ευρώπη, η MeduSoil πρόκειται να ηγηθεί διεθνών πρωτοβουλιών βιωσιμότητας.

Η MeduSoil ειδικεύεται στην ανάπτυξη προϊόντων συνδετικού υλικού με βάση τα βιοορυκτά στον τομέα των δομικών υλικών, αμφισβητώντας τη συμβατική εξάρτηση από τη χημική σύνθεση ή τις εξορυσσόμενες πρώτες ύλες για συνδετικά υλικά. Μέσω της καινοτόμου βιοσύνθεσης, η MeduSoil τοποθετείται ως ηγέτης της βιομηχανίας στην προώθηση της μετάβασης του κατασκευαστικού τομέα. Ήδη τροφοδοτώντας τις διεθνείς αγορές, η MeduSoil βοηθά τους πελάτες της να επιτύχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα, διασφαλίζοντας παράλληλα υψηλές δομικές επιδόσεις.

Η εταιρεία διαπρέπει σε τομείς όπως χωματουργικές εργασίες, ειδικές θεμελιώσεις και παροχή προστατευτικών μέτρων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δομημένου περιβάλλοντος έναντι φυσικών κινδύνων.

Αυτός ο γύρος, υποστηριζόμενος από υπάρχοντες επενδυτές, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς η MeduSoil εντάσσεται στο διάσημο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Τεχνολογίας. Ο επιτυχημένος γύρος χρηματοδότησης έρχεται μετά το Innosuisse SIP που έλαβε η MeduSoil, ενισχύοντας περαιτέρω την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου έξυπνων συνδετικών προϊόντων της εταιρείας. Η Innosuisse υποστηρίζει επιστημονικά έργα νεοφυών επιχειρήσεων με σημαντικές δυνατότητες καινοτομίας. Αυτά τα σχέδια καινοτομίας πρέπει να βασίζονται σε έρευνα προσανατολισμένη στις εφαρμογές και να προετοιμάζουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις για την είσοδό τους στην αγορά για πρώτη φορά.

Η MeduSoil είχε κερδίσει το δεύτερο στάδιο του Venture Kick, το οποίο υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες με επιχειρηματικές ιδέες υψηλού δυναμικού στο ταξίδι τους από την επιστήμη στην αγορά, το 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις