Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GapMinder: Λανσάρει νέο fund 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη B2B Startups από την Ανατολική Ευρώπη

Η ομάδα του GapMinder Fund II θέλει να επενδύσει B2B tech Startups αρχικού σταδίου

H GapMinder Ventures, το VC που στηρίζει Startups από τη Ρουμανία και την Ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε το κλείσιμο του GapMinder Fund II με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, κάτι που πλέον το καθιστά το μεγαλύτερο VC στην ρουμανική Startup σκηνή.

Στους επενδυτές του GapMinder Fund II συγκαταλέγονται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), το οποίο συμμετέχει με 30 εκατ. ευρώ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης(EBRD) που συμμετέχει με 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η EBRD επενδύει σε ρουμανικό VC.

Η ομάδα του GapMinder Fund II θέλει να επενδύσει B2B Startups Seed και Late Seed σταδίου, με έμφαση στους τομείς του fintech, της κυβερνοασφάλειας, της αυτοματοποίησης και των Data/Analytics. Με το ύψους της αρχικής επένδυσης να κυμαίνεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, το fund σχεδιάζει να επενδύσει σε 18-22 Startups από την Μολδαβία, τη Σερβία, τη Κροατία, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο fund της GapMinder έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του ρουμανικού οικοσυστήματος καινοτομίας, έχοντας στο πορτοφόλιο του εταιρείες όπως οι Druid.AI, FintechOS και Cyscale.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις