Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Entourage: Νέο fund 30 εκατ. δολαρίων

Ο συνιδρυτής της Showpad εγκαινιάζει το Entourage, ένα fund 30 εκατ. δολαρίων και venture studio για στήριξη Ευρωπαίων ιδρυτών SaaS

Η Entourage, που ιδρύθηκε από τον Pieterjan Bouten, συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας SaaS Showpad, ξεκίνησε ένα ventue studio και ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων πρώιμου σταδίου που συγκεντρώνει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια.

Το κεφάλαιο προήλθε από ιδρυτές B2B scaleup SaaS, συμπεριλαμβανομένων των Jason Lemkin (Saastr), Louis Jonckheere & Peter Minne (Showpad), Stijn Christiaens (Collibra), Jan Hollez και Zhong Xu (Deliverect), Joris Van Der Gucht & Tim Vandecasteele (Silverfin), Matthias Geeroms (Lighthouse), Ewout Meyns & Mattias Putman (Piesync, που αποκτήθηκε από την HubSpot), Gregory Blondeau (Proxyclick, που αποκτήθηκε από την Toma Bravo), Jeremy Le Van (Sunrise, που αποκτήθηκε από τη Microsoft),  Jeroen De Wit (Teamleader), Michiel Bearelle (Officient, αποκτήθηκε από την Exact) και Piet Maes (Sofico).

Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για δημιουργία και επενδύσεις, συνδυάζοντας μια προσέγγιση για τη δημιουργία νέων εταιρειών λογισμικού με το «Entourage Studio» και μια στοχευμένη επενδυτική στρατηγική πρώιμου σταδίου που θα επιτρέψει στην «Entourage Capital» να υποστηρίξει τους πιο φιλόδοξους Ευρωπαίους ιδρυτές SaaS.

Ο ιδρυτής, Pieterjan Bouten, έχει εμπειρία στην οικοδόμηση και κλιμάκωση μιας επιτυχημένης εταιρείας SaaS – Showpad, η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και ιστορικό επενδύσεων σε περισσότερες από 30 κορυφαίες scaleups λογισμικού B2B όπως οι Spendesk, Silverfin (που αποκτήθηκε από τη Visma), Swan, Growblocks και Bitmovin.

Η πρώτη εταιρεία που στηρίζεται από το Entourage Studio είναι η tekst.com, μια πλατφόρμα AI για την αυτοματοποίηση της υποστήριξης και του back-office για μεγάλες επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε από τους Wouter Janssen και Tiebe Parmentier, η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Entourage για να χτίσει την ομάδα της, να ενισχύσει το προϊόν και να συνεργαστεί με εταιρικούς πελάτες όπως οι Becton Dickinson, Milcobel, Asteria και Securex.

Το Entourage Studio στοχεύει να δημιουργήσει πολλές εταιρείες B2B SaaS υψηλής ανάπτυξης από το μηδέν τα επόμενα δύο χρόνια. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα αξιοποιήσει τη συνεργασία της με την In The Pocket, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού στην Ευρώπη με περισσότερους από 200 ειδικούς σε όλες τις πτυχές της δημιουργίας ψηφιακών προϊόντων, με επικεφαλής τον Jeroen Lemaire.
Όσον αφορά τις επενδύσεις, η Entourage Capital έχει ήδη υποστηρίξει τρεις εταιρείες B2B SaaS υψηλής ανάπτυξης στο χαρτοφυλάκιό της: Aikido, Henchman και NineID. Οι επενδύσεις της Entourage κυμαίνονται από χρηματοδότηση seed έως χρηματοδότηση Series A.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις