Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Start For Future Summit: Το ευρωπαϊκό Startup οικοσύστημα δίνει ραντεβού στην Αθήνα!

Το Athenian Nexus Summit θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Ωδείο Αθηνών και στο χώρο του Κέντρου ACEin

Φέτος, το  Start For Future (SFF) Summit έρχεται στην Αθήνα! Με τη διοργάνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ACEin, το Athenian Nexus Summit θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Ωδείο Αθηνών και στο χώρο του Κέντρου ACEin (Τροίας 2, Αθήνα). Παρόντες θα είναι όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, σε ένα διήμερο-γιορτή για το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα, με συζητήσεις, παρουσιάσεις, workshops, δράσεις και ευκαιρίες networking.

Το φετινό Start For Future Summit 2024: “The Athenian Nexus” επικεντρώνεται κυρίως στους θεματικούς τομείς του DeepTech, της Κυκλικής Οικονομίας, καθώς και του Πολιτισμού & του Τουρισμού.

Την πρώτη μέρα το συνέδριο θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές που θα δώσουν μία συνολική εικόνα για το τι επικρατεί στο ελληνικό και ευρωπαϊκό οικοσύστημα στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας. Πολυαναμενόμενο γεγονός της ημέρας θα είναι το Investor Day με σημαντικούς εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου περισσότερες από 30 startups θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους εγχειρήματα.

Ξεκινώντας τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί το co-creation workshop. Στόχος του θα είναι η παραγωγή προτάσεων από ειδικούς & εμπειρογνώμονες. Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, των πανεπιστημίων και της αγοράς και θα κληθούν να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένες προκλήσεις για τη βελτίωση του αθηναϊκού & ευρωπαϊκού οικοσυστήματος. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με το International Startup Competition: The “Athenian Agora” όπου τουλάχιστον 30 επιχειρηματικές ομάδες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις τους και θα λάβουν μοναδικά βραβεία.

Ποιους αφορά;

  • Επιχειρηματικές ομάδες που επιθυμούν να συνδεθούν με το ελληνικό και ευρωπαϊκό οικοσύστημα και αναζητούν συνεργάτες ή/και πελάτες.
  • Επενδυτές και Business Angels που αναζητούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες προς χρηματοδότηση.
  • Μεγάλους οργανισμούς και εδραιωμένες επιχειρήσεις που επιθυμούν να γνωρίσουν το οικοσύστημα καινοτομίας, να συμμετέχουν στη δημιουργία προκλήσεων και να συνεργαστούν με φιλόδοξες νεοφυείς εταιρείες.
  • Κυβερνητικούς φορείς που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε μια δημιουργική κοινότητα για τη συν-δημιουργία λύσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.
  • Μέλη του ακαδημαϊκού κόσμου (καθηγητές, ερευνητές, φοιτητές) που επιθυμούν να δικτυωθούν και να βρουν ευκαιρίες για συνεργασία.

Τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμα και θα τα βρείτε εδώ. Ισχύει Early Bird έκπτωση μέχρι 30 Μαρτίου!

Σας περιμένουμε σε ένα μοναδικό διήμερο αφιερωμένο στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία! Μην το χάσετε!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις