Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στις 26 Σεπτεμβρίου το «The Squeeze» του Orange Grove

The Squeeze, το pitching show του Orange Grove, του συνεργατικού χώρου της Ολλανδικής Πρεσβείας, θα λάβει χώρα το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα δύο χρόνια λειτουργίας του.

Το The Squeeze pitching show είναι ένας διαγωνισμός, όπου νέοι επιχειρηματίες προβάλλουν τις ιδέες τους και μάχονται «μέχρις εσχάτων» για να κερδίσουν την απόλυτη αρχή που κάθε νέος επιχειρηματίας μπορεί μόνο να ονειρευτεί. Συνολικά δίνονται χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ με τον πρώτο να λαμβάνει 15.000 ευρώ και τον δεύτερο 10.000 ευρώ.

snf-logoΚατά τη διάρκεια του «The Squeeze», 8 από τις πιο πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις του Orange Grove προβάλλουν την ιδέα τους σε μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από 4 διεθνώς αναγνωρισμένους επιχειρηματίες. Ο τριμηνιαίος διαγωνισμός καθίσταται δυνατός με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως μέρος της πρωτοβουλίας του «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας.

Το Orange Grove έχει δώσει μέχρι στιγμής 75.000 ευρώ στις 6 καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις και με τον επερχόμενο διαγωνισμό το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, αυτό το ποσό θα φτάσει το εκπληκτικό ύψος των 100.000 ευρώ.

Για μία ακόμη φορά ο Πίτερ Οικονομίδης θα είναι επικεφαλής των κριτών που θα αποφασίσουν ποιες δύο από τις 8 νεοφυείς επιχειρήσεις θα κερδίσουν τα 15.000 ευρώ και 10.000 ευρώ αντίστοιχα. Αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από τον Scott Rafer (συν-ιδρυτής διαφόρων startups και μέντορας του StartupBootcamp SF), καθώς και τον Andy Angelos (ειδήμων των Social Media και συν-ιδρυτής της πρόσφατα αποκτηθείσας SocialKaty) και τον David Kadavy (επιτυχημένος ειδικός του web design και συγγραφέας του #18 καλύτερου σε πωλήσεις βιβλίου της Amazon).

orange_grove_2_1_702x336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις