Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αντώνης Φιοράκης: «Η σημασία της μελετημένης εξωστρέφειας»

Την πορεία της Incrediblue και τις ιδιαιτερότητες της πορείας αυτής περιέγραψε ο CEO και co-Founder της ομώνυμης startup εταιρείας, Αντώνης Φιοράκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Startup Grind Athens.

Ο Αντώνης Φιοράκης αναφέρθηκε στο σκεπτικισμό με τον οποίο αρχικά αντιμετωπίστηκε το όλο project στο εξωτερικό (και κυρίως στο Λονδίνο όπου απευθύνθηκαν αρχικά), και τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του networking στο πλαίσιο των διάφορων events που γίνονται, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σημείωσε ιδιαίτερα τη σημασία της υπομονής και της προσήλωσης στο στόχο που έχει τεθεί, άσχετα με τις δυσκολίες που θα προκύψουν.

Όπως είπε, μέσα από τις επαφές που η ιδρυτική ομάδα έκανε στο πλαίσιο αυτών των events, προέκυψαν ιδιαίτερα σημαντικοί χρηματοδότες που στήριξαν το έργο της Incrediblue.

Ο Αντώνης Φιοράκης τόνισε επίσης ιδιαίτερα τη σημασία στην προσοχή της επιλογής των events που θα παραστεί κανείς. Όπως είπε, έχει μεν μεγάλη σημασία η παρουσία στα σημαντικά events, αλλά θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτική «επιλογή» τους ώστε αφενός να μη γίνεται μια εταιρεία «μαϊντανός» πηγαίνοντας σε όλα τα events, αλλά με πενιχρά, αναλογικά, αποτελέσματα, και αφετέρου να έχει παρουσία σε events όπου θα μπορέσει να συναντήσει υποψήφιους επενδυτές που στοχεύουν σε επενδύσεις σε startups που βρίσκονται στο ίδιο στάδιο με αυτές, ώστε οι πιθανότητες ενδεχόμενης συνεργασίας να είναι αυξημένες.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Φιοράκης αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Incrediblue, σημειώνοντας τη σημασία τόσο της ευκολίας πρόσβασης και διαχείρισης της υπηρεσίας από τον απλό χρήστη, όσο και της σημασίας στην παροχή ποιοτικής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι η παροχή επιπλέον υπηρεσιών στους πελάτες, όπως το φαγητό, ο ξεναγός κ.λπ.

Επίσης, μίλησε για τα σχέδια επέκτασης των υπηρεσιών της εταιρείας τόσο σε άλλες χώρες, όπως το Μαυροβούνιο, όσο και σε περισσότερο «εξωτικούς» προορισμούς.

Incrediblue @Startup Grind Athens _
Τέλος, ο CEO της Incrediblue αναφέρθηκε στην επίδραση των capital controls στη δραστηριότητα της εταιρείας. Όπως είπε, αρχικά υπήρξε ένα γενικότερο «πάγωμα», όπως άλλωστε συνέβη γενικότερα με τον τουρισμό στην Ελλάδα, στη συνέχεια όμως σταδιακά η κατάσταση εξομαλύνθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ζημιά δεν ήταν τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο στον ψυχολογικό, καθώς ήταν πολύ μεγάλη η ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας εκείνη την εποχή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο τουρισμός είναι κάτι που μπορεί να πληγωθεί, αλλά δε θα πεθάνει», ενώ αναφέρθηκε και στην εξωστρέφεια της εταιρείας, γεγονός που, όπως είπε, «βοήθησε στο να αφήσει πιο γρήγορα πίσω της τις επιπτώσεις των capital controls».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις