Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Incelligent… η «κρυμμένη» επένδυση του Openfund

Μια «κρυμμένη» επένδυση του Openfund ΙΙ ανακοινώνει σήμερα το Startupper.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την startup εταιρεία Incelligent που αναπτύσσει λογισμικό με στόχο την «έξυπνη» διαχείριση ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων και η οποία έλαβε από το Openfund ΙΙ, νέα επένδυση, ύψους 300.000 ευρώ, τον περασμένο Μάρτιο, κεφάλαια που όπως μας είπε ο συνιδρυτής της startup εταιρείας, Σεραφείμ Κοτρώτσος, βοήθησαν την Incelligent να τοποθετήσει το προϊόν της σε μεγάλους παρόχους και κατασκευαστές μέσα από πιλοτικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να κερδίσει τους πρώτους της πελάτες.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η Incelligent αποτελεί από τις ελάχιστες περιπτώσεις της ελληνικής startup σκηνής που δραστηριοποιείται και στον ιδιαίτερα «καυτό» και πολλά υποσχόμενο χώρο του Internet of Things (IoT) που σε παγκόσμιο επίπεδο συγκεντρώνει υψηλές επενδύσεις.

Incelligent: Χρηματοδότηση 80.000 ευρώ για την ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων

Σημειώνεται ότι η Incelligent είχε λάβει τον Ιούλιο του 2014, pre-seed χρηματοδότηση, από το Openfund II, επίσης, ύψους 80.000 ευρώ. Έτσι τα συνολικά κεφάλαια που έχει «σηκώσει» η startup εταιρεία είναι 380.000 ευρώ.

Η «ευφυής» Incelligent

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η Incelligent αναπτύσσει λογισμικό με στόχο την «έξυπνη» διαχείριση ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων, που επιτρέπει στους παρόχους να βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους, ελέγχοντας παράλληλα και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαχείρισης τους, το οποίο μεγαλώνει σήμερα ταχύτερα από τα έσοδα.

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες και οι συχνά απρόβλεπτες διακυμάνσεις τους από ώρα σε ώρα και από περιοχή σε περιοχή, αναγκάζουν τους διαχειριστές των δικτύων να επενδύουν συνεχώς σε νέο εξοπλισμό, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις λειτουργικές τους δαπάνες. Επιπλέον η συνύπαρξη κίνησης από υπηρεσίες IoT, streaming, κοινωνικά δίκτυα και παραδοσιακών υπηρεσιών στο ίδιο δίκτυο δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που συχνά προκαλεί προβλήματα στην εμπειρία του χρήστη.

Το λογισμικό της Incelligent αξιοποιεί υφιστάμενες πληροφορίες – σχετικά με την λειτουργία, τη δομή και την απόδοση του δικτύου – και ταυτόχρονα αντλεί δεδομένα από ετερογενείς πηγές, σε πραγματικό χρόνο, τα οποία του επιτρέπουν να προβλέπει την κατάσταση του δικτύου στο χώρο και το χρόνο καθώς και να λαμβάνει αυτόματα και έγκαιρα αποτελεσματικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα την κατανομή της ισχύος εκπομπής και του τηλεπικοινωνιακού φορτίου, καθώς και του φάσματος συχνοτήτων στους ολοένα και περισσότερους σταθμούς εκπομπής ενός δικτύου τηλεπικοινωνιών. Ταυτόχρονα επιτρέπει τη δημιουργία νέων εσόδων από την αξιοποίηση πολύτιμης γνώσης που κρύβεται σε αυτά τα δεδομένα, όπως ενδεικτικά την αλλαγή μοτίβου κίνησης σε μια περιοχή, ως συνέπεια της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, ή της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης, τα πρότυπα κίνησης των χρηστών στο χώρο κ.λπ.

Δυνητικοί πελάτες της λύσης αποτελούν οι μεγάλοι και μικρότεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών δικτύων σε όλο τον κόσμο, στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσουν την απαραίτητη διορατικότητα και προνοητικότητα ώστε να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη λειτουργία των δικτύου τους, καθώς και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων από τα μεγάλα δεδομένα (big data monetization) τα οποία μαζεύουν αλλά δεν αξιοποιούν σήμερα, καθώς επίσης και οι μεγάλοι κατασκευαστές εξοπλισμού για ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα (κινητής και wi-fi),

Σημαντική διάκριση για την Incelligent αποτελεί η συμμετοχή της στο panel των experts σχετικά με τα αυτόνομα και αυτοδιαχειριζόμενα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Προτυποποίησης για τις Τηλεπικοινωνίες (ETSI).

Τα δύο «μυαλά» της Incelligent

Ο Δρ. Σεραφείμ Κοτρώτσος, γνωστός «Τech-Εntrepreneur» και συνιδρυτής της Incelligent, διαθέτει πλούσια επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στον τομέα της διαχείρισης και των συμβουλευτικών υπηρεσιών (ICT), καθώς και στην έρευνα/ανάπτυξη συστημάτων πληροφοριών και επικοινωνιών.

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος δραστηριοποιείται στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών BSS/OSS για σχεδόν δύο δεκαετίες, με υπόβαθρο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, διδακτορικό στα Πληροφοριακά Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών και τέλος MBA με εξειδίκευση στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.

Κύρια καθήκοντα του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στην Incelligent είναι η προϊοντική στρατηγική, η επιχειρηματική ανάπτυξη, η Διαχείριση Εταιρικών Σχέσεων και Λογαριασμών Πελατών και το tech marketing.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης είναι διακεκριμένος επιστήμων στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με πολυετή ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα καθώς και ρόλο κλειδί σε σειρά από έργα εφαρμοσμένης τεχνολογικής καινοτομίας σε συνεργασία με διακεκριμένες πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Ο Κώστας Τσαγκάρης είναι επίσης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, με διδακτορικό στις ασύρματες τηλεπικοινωνίες. Στην Incelligent έχει το ρόλο του CTO και Γενικού Διευθυντή. Είναι επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης της πλατφόρμας λογισμικού της Incelligent και υπεύθυνος για τη λειτουργία της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις