Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CleanTech, φωτοβολταϊκά, startups και Ελλάδα

H πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών για το 2015 αναφέρει ότι παρά το ότι το 2015 ήταν μια κακή χρονιά για τα φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα ωστόσο με συνολική εγκαταστημένη ισχύ 2.596 Mwp η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε ότι αφορά στη συμβολή των φωτοβολταϊκών στην συνολική κατανάλωση ενέργειας.

Η Ελλάδα έχει πολύ δυνατά χαρτιά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και πολλά υποσχόμενες ομάδες που ασχολούνται με το αντικείμενο του CleanTech.

Netherlands
Αυτό φαίνεται από την ελληνική βιομηχανία κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων αλλά και από τις συμμετοχές σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς CleanTech, όπως ο Climate Lunchpad 2015, ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο διαγωνισμός του 2016 είναι σε φάση οργάνωσης με τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου να προετοιμάζονται.

Ο τελικός του ClimateLunchpad 2015

Άλλος ένας διαγωνισμός για CleanTech τον οποίο πρέπει να παρακολουθήσουμε είναι ο EnergySpin ο οποίος γίνεται στα πλαίσια του EnergyWeek στη Βάασα της Φινλανδίας στις 17 Μαρτίου 2016 όπου και θα ανακοινωθούν οι 30 πολλά υποσχόμενες ευρωπαϊκές startup στο χώρο της ενέργειας.

Τέλος, το CleanTech Forum είναι από τα μεγαλύτερα συνέδρια για το θέμα CleanTech όπου κάθε χρόνο σε Αμερική και Ευρώπη παρουσιάζονται οι καλύτερες Startups στον τομέα. Το επόμενο CleanTech Forum Europe θα γίνει στη Λυών της Γαλλίας μεταξύ 11 και 13 Απριλίου 2016.

Ευχόμαστε να δούμε αρκετές ελληνικές Startup σε κάποιο από τα παραπάνω συνέδρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις