Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup accelerators “ειδικού σκοπού” από μεγάλες εταιρείες

Αρκετές μεγάλες εταιρείες, ακόμα και από τομείς που δεν θα το περιμέναμε, δημιουργούν Startup accelerators έτσι ώστε να συγκεντρώσουν νέες ιδέες και να τις χρησιμοποιήσουν οι ίδιες άμεσα ή στα μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες τους.

Το μεγάλο παράδειγμα το έχει δώσει η Visa με τα Collab, που τρέχουν σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπου οι επιλεγμένες Startups έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό accelerators, επενδυτών και συμβούλων, με τη Visa να βοηθά τις Startup να αναπτύξουν την ιδέα τους σε κάτι το χειροπιαστό αλλά και να αποκτά με αυτό το τρόπο πρόσβαση σε καινοτομικές τεχνολογίες.

Ομολογουμένως ενώ περιμέναμε μια τέτοια κίνηση από την Visa δεν περιμέναμε η Belron, η εταιρεία πίσω από τις επισκευές παρπρίζ και παραθύρων στα αυτοκίνητα, να δημιουργήσει Startup accelerator. Να σημειώσουμε ότι η Belron είναι η εταιρεία πίσω από την Cargrlass στην Ευρώπη.

Visa-CollabΤο πρόγραμμα Drive έχει διάρκεια 3 μήνες και θα τρέξει από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 2016 στις χώρες όπου και δραστηριοποιείται: Αμερική, Καναδά, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία.

Οι επιλεγμένες Startup θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ιδέες τους στη πράξη, σε συγκεκριμένους τομείς, ενώ θα έχουν πρόσβαση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο για άμεση καθοδήγηση από τα στελέχη της.

Παράλληλα η Belron σε συνεργασία με το συνεργαζόμενο επενδυτικό κεφάλαιο L Marks προσφέρουν 200.000 λίρες Αγγλίας για συμμετοχή στις επιλεγμένες Startups.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις