Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Virgin Media accelerator επιλέγει τις 10 disruptive Startups

Η Virgin Media σε συνεργασία με το Techstars accelerator ανακοίνωσαν τις δέκα εταιρείες με καινοτομικά τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες απ΄όλο τον κόσμο, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα 13 εβδομάδων στα γραφεία του accelerator στο Λονδίνο και στο Silicon Valley.

H Virgin Media μαζί με τη μητρική εταιρεία Liberty Global θα δώσει 20.000 δολάρια στις εταιρείες που θα επιλεγούν με αντάλλαγμα το 6% των μετοχών της. Κάθε εταιρεία θα έχει πρόσβαση σε 100.000 δολάρια πρόσθετης χρηματοδότησης σε μορφή μετατρέψιμου δανείου με αντάλλαγμα ένα πρόσθετο 4% μετοχών. Να σημειώσουμε ότι αν οι Startups δεν ικανοποιηθούν από την βοήθεια και την αξία του προγράμματος μπορούν να πάρουν πίσω τις μετοχές που θα παραχωρήσουν.

Το πρόγραμμα αρχίζει τέλος Μαρτίου στο Λονδίνο, με πλούσιες παροχές στους ιδρυτές των επιχειρήσεων, μαζί βέβαια με εντατικό mentoring και καθοδήγηση από ειδικούς. Ακολούθως θα μεταβούν στη Καλιφόρνια όπου θα συναντηθούν με εκπροσώπους των Google, Facebook και Cable Labs ενώ θα συναντήσουν και τον Sir Richard Branson στο Denver. Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει το αναμενόμενο Demo Day μπροστά σε επενδυτές.

Οι δέκα εταιρείες που επιλέχτηκαν είναι οι:

Ecoisme – Πολωνία, με μια λύση παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι η οποία επιτρέπει την αναγνώριση και καταμέτρηση κατανάλωσης των ηλεκτρικών συσκευών.

GoalShouterΙταλία, σκοπεύει να συνδέσει τις ποδοσφαιρικές ομάδες με τους οπαδούς τους.

KonnectAgain – Ιρλανδία, συνδέει τους εργαζόμενους με τις πρώην εταιρείες τους.

SynervozΚαναδάς, προσφέρει εφαρμογές φωνητικής επικοινωνίας ενώ ακούμε μουσική!

Rally NetworksΑμερική, προσφέρει ένα δίκτυο για δωρεάν φόρτιση φορητών συσκευών αρκεί ο χρήστης να κατεβάσει συγκεκριμένες εφαρμογές (αυξάνοντας με αυτό το τρόπο τη δημοφιλία τους).

RepairlyΗνωμένο Βασίλειο, πρόκειται για μια πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών για τεχνικές εργασίες.

SponsokitΓερμανία, πλατφόρμα B2B για συνεργασία εταιρειών και δημοφιλών χρηστών στα Social Media. 

Stepsize – Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρει εργαλεία τα οποία κάνουν τη ζωή των προγραμματιστών πιο εύκολη και ευέλικτη.

TelToo – Ηνωμένο Βασίλειο, ένα δίκτυο P2P για διανομή video.

WizdishΗνωμένο Βασίλειο, αναπτύσσει μια πλατφόρμα VR για γυμναστική.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις