Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τελετή βράβευσης των νικητών του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού “ideatree” στο FOUND.ATION

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) διοργανώνει τη τελετή βράβευσης των νικητών του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree» στον συνεργατικό χώρο FOUND.ATION, Ευρυσθέως 2 (Πειραιώς 123), Κ. Πετράλωνα, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 16:30 μμ.

Ο διαγωνισμός «ideatree», που διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, απευθύνεται σε νέους 16-35 ετών και εγχώριες νεοφυείς εταιρίες, επιβραβεύει τη δημιουργικότητά τους και αναδεικνύει τις δυνατότητές τους. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν καθοδήγηση για την υλοποίηση των προτάσεών τους και στήριξη στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Το 2015 οι επιχειρηματικές προτάσεις που κατατέθηκαν κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως:
– Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών
– Ενέργεια και περιβάλλον
– Καινοτομία στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία κ.λπ.)
– Τουρισμός και πολιτισμός
– Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Οι επτά ομάδες που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση αξιολόγησης-τελετή βράβευσης και ήταν παρούσες στην Εβδομάδα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης του διαγωνισμού είναι οι:
– Philanthropoli
– L.EM.ON CRASH
– Rigourmet
– LinkedIn for Cooks
– AirBnB for foodies

– mermix (διαδικτυακή πλατφόρμα διαμοιρασμού αγροτικών μηχανημάτων)
– CHAMPIONSID.COM – Introduce yourself to the world of sports,
– Senior WEllnEss Tourism (SWEET)
– WI-H2O (πλατφόρμα διαχείρισης, ελέγχου, μέτρησης και παρακολούθησης ποιότητας φυσικών παραμέτρων υδατικών πόρων σε αγροτικές και αστικές περιοχές).

Τα έπαθλα του διαγωνισμού “ideatree” είναι:
– Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.
– Φιλοξενία και mentoring στους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας: Orange Grove , Found.ation, Impact Hub, The Cube Athens, Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ).
– Πέντε υποτροφίες στα εξ’ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης του ΚΕΚ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Μία υποτροφία για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Athens Tech College: Master of Science in the Management of Business Innovation and Technology (MBIT).
– Δύο υποτροφίες φοίτησης για το πρόγραμμα σπουδών Diploma in Digital Marketing του Business College of Athens (BCA).

Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει εξασφαλίσει ως έπαθλα, για τις ομάδες με τα δύο καλύτερα videos παρουσίασης των επιχειρηματικών τους προτάσεων, από ένα Tablet Huawei MediaPad T1 8.0 και μία δωρεάν συνδρομή για τους τρεις πρώτους μήνες στην υπηρεσία τηλεγραμματειακής υποστήριξης Business extra της εταιρείας mycallcenter.gr.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη των: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα, ΟΕΣΥΝΕ, ΣΕΚΕΕ, HAS, Ιndustry Disruptors, Innovathens, ΜΚΕ Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις