Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νεο πρόγραμμα επιτάχυνσης Startups από το Reload Greece και την Watershed Entrepreneurs

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του RGChallenge 2015 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το 5ήμερο πρόγραμμα accelerator του Reload Greece επιστρέφει με σκοπό να βοηθήσει έξι επιλεγμένες ομάδες να εξελίξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες ώστε αυτές να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης RGChallenge 2016 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου με τις παρουσιάσεις των startuppers σε ένα panel επενδυτών. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν την υποστήριξη και καθοδήγηση από ένα διεθνές δίκτυο μεντόρων και αναγνωρισμένων επαγγελματιών από κορυφαία πανεπιστήμια της Αγγλίας, εδραιωμένες πολυεθνικές όπως PWC, UBS και Citibank, καινοτόμες εταιρίες όπως η PayPal, και ανερχόμενες startups όπως η Deliveroo, ώστε να εξασφαλίσουν τις πιθανότητες επιτυχίας κατά τη τελική παρουσίαση.

Ο Μάικ Σωτηράκος, CEO της εταιρίας Watershed Entrepreneurs, ο οποίος θα ηγείται του προγράμματος δήλωσε “Είμαι πολύ περήφανος που δουλεύω ξανά με την ομάδα του Reload Greece. H επιτυχία του περσινού προγράμματος, αποδεικνύει ότι το RGChallenge παρέχει την πλατφόρμα και τα εργαλεία ώστε η νέα γενιά των επιχειρηματιών να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς, την εταιρία τους και εν τέλη την Ελλάδα”.

Σε δηλώσεις τους οι περσινοί συμμετέχοντες είπαν ότι το RGChallengeτους βοήθησε να επικεντρωθούν στο επιχειρηματικό τους μοντέλο, να γνωρίσουν ανθρώπους με τους οποίους δε θα μπορούσαν ποτέ να έρθουν σε επαφή και τους έδωσε την αυτοπεποίθηση ώστε να προσεγγίσουν επενδυτές με επιτυχία.” Συγκεκριμένα η Μαρία Ευριπίδη, ιδρύτρια του BookYourWeddingDay.com, πρόσφατα κατόρθωσε να εξασφαλίσει επένδυση £100,000, ενώ ο Γιώργος Οικονομίδης, ιδρυτής του Mastiha World ήταν πρόσφατα στην Αμερική όπου παρουσίασε την επιχειρηματική του ιδέα στο SxSW.

Η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα RGChallenge έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαϊου 2016. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον δικτυακό τόπο του RGChallenge 2016.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις