Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Portbook.gr: Αναζητήστε πληροφορίες και προμηθευτές για όλα τα ελληνικά λιμάνια

Τα λιμάνια και οι μαρίνες της χώρας αναμένεται να προσελκύσουν σημαντικό μέρος του εφετινού τουριστικού ρεύματος – το οποίο αναμένεται μεγαλύτερο από ποτέ – αλλά και των επόμενων χρόνων, ωστόσο τόσο οι εγχώριοι όσο και οι εισερχόμενοι λάτρεις των ελληνικών θαλασσών που καταπλέουν σε αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανεύρεση προμηθευτών για να τους εξυπηρετήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Συνήθως, η επικοινωνία με τους προμηθευτές γίνεται μέσω “γνωστών και φίλων”, οι οποίοι έχουν καταπλεύσει προηγουμένως στο ίδιο λιμάνι, ή μέσω τηλεφωνικών καταλόγων και ευρετηρίων στο Διαδίκτυο, τα οποία πολλές φορές δεν ανανεώνονται. Ως αποτέλεσμα, η επικοινωνία των ιδιοκτητών σκαφών με τους προμηθευτές σκαφών – πόσω μάλλον η εξυπηρέτησή τους – αρκετές φορές μένει ατελής ή ολοκληρώνεται με προβλήματα.

Αυτό το πρόβλημα επιχειρεί να επιλύσει μία νέα ελληνική πλατφόρμα, το Portbook.gr, η οποία απευθύνεται στους ανθρώπους της θάλασσας, δηλαδή ιστιοπλόους και ιδιοκτήτες μεγαλύτερων ή μικρότερων σκαφών, που αγκυροβολούν στα ελληνικά λιμάνια και θέλουν να βρουν εξειδικευμένους προμηθευτές για τον ανεφοδιασμό ή την συντήρηση του σκάφους τους.

Η πλατφόρμα έχει καταγράψει και επιβεβαιώσει προμηθευτές σε όλα τα ελληνικά λιμάνια, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες ανεύρεσης προμηθευτών στους ιδιοκτήτες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σκάφος τους, ακόμα και αν βρίσκονται σε λιμάνι που δεν έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι επιβεβαιωμένα από την ομάδα της πλατφόρμας και ανανεώνονται τακτικά, ώστε να είναι πάντοτε διαθέσιμες ακριβείς πληροφορίες.

Όπως εξηγούν οι δημιουργοί της πλατφόρμας, το Portbook.gr είναι ένα μέσο υποστήριξης των “εραστών” των ελληνικών θαλασσών, καταγράφοντας για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο όλα τα λιμάνια που μπορούν να παρέχουν φιλοξενία σε οποιοδήποτε τύπο σκάφους. Όπως εξηγούν, μέχρι σήμερα όποιος ελλιμενίζεται αναζητά πληροφορίες προμηθευτών από άλλους θαλασσοπόρους ή από μη ανανεωμένες ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να εντοπίσουν άμεσα τον προμηθευτή που τους ενδιαφέρει.

Στο Portbook.gr υπάρχουν πληροφορίες για πάνω από 40 κατηγορίες προμηθευτών, όπως: καύσιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη, τεχνικές εργασίες, σούπερ μάρκετ, δύτες, προμήθεια πάγου, τουριστικά πρακτορεία, λιμενικές και αστυνομικές αρχές, και άλλα. Οι επαγγελματίες και οι πάροχοι υπηρεσιών ή εμπορευμάτων καταχωρούνται στην υπηρεσία δωρεάν.

Σε επόμενο στάδιο, θα προστεθούν λειτουργίες αξιολόγησης και σχολιασμού των προσφερόμενων υπηρεσιών από τους προμηθευτές, δημιουργώντας ένα είδος κοινωνικού δικτύου για τον ελληνικό τουρισμό στο οποίο θα προστεθούν και υπηρεσίες όπως chat, ενώ υπό αξιολόγηση θα τίθενται και οι δημόσιοι φορείς που είναι καταχωρημένοι στην πλατφόρμα.

Η εγγραφή και σύνδεση των χρηστών θα είναι επίσης δωρεάν, καθώς το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία εσόδων από προβεβλημένες διαφημίσεις και ειδικές συνεργασίες προμηθευτών. Όπως εξηγούν οι δημιουργοί της Portbook, προς το παρόν δεν εξετάζεται η δημιουργία μίας διαδικτυακής αγοράς η οποία θα συνδέει ιδιοκτήτες σκαφών με επαγγελματίες για την απευθείας αγορά των υπηρεσιών.

Το Portbook.gr, μάλιστα έχει προχωρήσει στις πρώτες σημαντικές του συνεργασίες, όπως την εταιρεία καυσίμων EKO, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, για την παροχή ιατρικών κατευθύνσεων για έκτακτα περιστατικά εκ τηλεφώνου ή τις εκδόσεις πλοηγών Eagle Ray, για την παροχή έγκυρων ναυτιλιακών πληροφοριών.

Αυτή την στιγμή το Portbook,gr καλύπτει το σύνολο των ελληνικών ακτογραμμών, ενώ όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, σε επόμενο στάδιο η υπηρεσία θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε περιοχές της Μεσογείου όπως η Κύπρος, η Τουρκία ή Κροατία, αλλά και στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά θαλάσσιου τουρισμού του κόσμου, την Καραϊβική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις