Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WagWan: H ελληνική πλατφόρμα των chatbots

Τα Chatbots, οι έξυπνοι βοηθοί αυτοματοποιημένης γραπτής επικοινωνίας, είναι αναμφισβήτητα το «next big thing» στις ιντερνετικές μας επικοινωνίες αλλά και ένα σημαντικό κανάλι επικοινωνίας, marketing και πωλήσεων των επιχειρήσεων. Η WagWan προσφέρει Chatbots as a service καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα αντικειμένων.

Οι εφαρμογές άμεσης επικοινωνίας είναι ανυπόστατο μέρος της καθημερινής μας επικοινωνίας και επαφής με φίλους, γνωστούς και την οικογένεια, και λίαν συντόμως θα είναι το βασικό μέσο επαφής με πάσης φύσεως επιχειρήσεις, online κυρίως αλλά και offline. Όσο περνάει ο καιρός τα Chatbots βελτιώνουν τις δυνατότητές τους και μπορούν να φτάσουν, αλλά και να ξεπεράσουν, τις ικανότητες ενός υπαλλήλου στο τμήμα υποστήριξης πελατών για παράδειγμα, προσφέροντας με αυτό το τρόπο γρήγορη απάντηση και εξυπηρέτηση αλλά και απελευθέρωση προσωπικού για άλλες δουλειές στην επιχείρηση.

Wagwan-CocaColaWagwan-CocaCola2
Πάνω από 4 δισ. χρήστες χρησιμοποιούν κάποια εφαρμογή messenger αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη με τις πιο δημοφιλείς να είναι οι WhatsApp και Messenger του Facebook με σχεδόν 1 δισ. χρήστες ο καθένας, το Skype με 600 εκατ., το Kik με 200 εκατ. και το Telegram με 100 εκατ. αλλά και ο ανερχόμενος Line και ο κινέζικος Wechat.

Chatbots προσφέρονται αυτή τη στιγμή από τον Facebook Messenger, το Kik, και το Telegram και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι παίκτες με τον ένα ή άλλο τρόπο. Κάπου εδώ εισέρχεται η Wagwan, μια και προσφέρει μια έτοιμη λύση Chatbot για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες η οποία καλύπτει διάφορες υπηρεσίες και πολλά αντικείμενα κάτι που σημαίνει εύκολη και άμεση υλοποίηση από τις επιχειρήσεις.

Ο ενδιαφερόμενος το μόνο που έχει να κάνει είναι να εγγραφεί στην υπηρεσία, να επιλέξει τον messenger που χρησιμοποιεί, να θέσει τους όρους και τούς κανόνες επικοινωνίας, με απλό τρόπο, και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η «τεχνητή νοημοσύνη» της πλατφόρμας η οποία συνεχώς βελτιώνεται και μαθαίνει με την επαφή που έχει με τους πελάτες.

Όπως μας είπε ο ιδρυτής και CEO της Wagwan, Βάιος Γκίτσας, η πλατφόρμα μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα messaging apps και να λειτουργήσει για τις επιχειρήσεις ως ένα πλήρες εργαλείο conversational commerce. Η πλατφόρμα της wagwan «μαθαίνει» το κοινό μιας επιχείρησης και αξιοποιώντας τεχνολογίες AI βελτιώνει συνεχώς το customer support, engagement και τις πωλήσεις των επιχειρήσεων σε αντίθεση με τα απλά transactional bots.

Η Wagwan, η οποία έχει δεχτεί επένδυση από angel investor, έκλεισε τη πρώτη της μεγάλη δουλειά με την Coca-Cola Ελλάδας, υποστηρίζοντας την σελίδα της στο Facebook, ενώ τρέχουν και αρκετές ακόμα πιλοτικές συνεργασίες με σειρά εταιριών από τον on-line χώρο.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προσφέρεται δωρεάν – δοκιμαστική χρήση της υπηρεσίας για 14 ημέρες μέσω του Wagwan.io.

Wagwan2

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις