Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το egg ταξιδεύει στη Βοστώνη

Στο άνοιγμα της νέας χρονιάς, το egg ενισχύει τις εταιρείες που συμμετέχουν στον 4ο κύκλο του Προγράμματος με μία σειρά δράσεων, έχοντας στόχο την εξωστρέφεια των νεοφυών επιχειρήσεων και τη δημιουργία επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής των εταιρειών αυτών στις αγορές του εξωτερικού.

Τον Ιανουάριο, 10 εταιρείες από τις 30 που συμμετέχουν στον 4o κύκλο του Προγράμματος egg θα ταξιδέψουν για Βοστώνη. Ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας 15 ημερών που περιλαμβάνει:
– Εκπαίδευση στο  StartMIT, με την υποστήριξη mentoring από εξέχοντες καθηγητές, επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς αγγέλους,
– Επαφές και συνεργασία με την Ελληνική κοινότητα στο ΜΙΤ.
– Συναντήσεις με εταιρείες τεχνολογίας του κλάδου δραστηριότητας των 10 Startup εταιρειών.

egg _
Η “καρδιά” του egg, οι άνθρωποι που απαρτίζουν τις ομάδες που “εκκολάπτονται” στο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού.

Οι εταιρείες του 4ου κύκλου που θα ταξιδέψουν στην Αμερική προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Aναδυόμενες Tεχνολογίες & Eφαρμογές Internet of Things (IoT), οι Τεχνολογίες και Εναλλακτικές μορφές Γεωργίας και Καλλιέργιας, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας και η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Ο καλός προγραμματισμός, οι σαφείς στόχοι, η εργατικότητα, ο αυστηρός έλεγχος είναι μερικά από τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ευημερία μίας νεοφυούς επιχείρησης. Ωστόσο η καινοτομία, η εύρεση πόρων χρηματοδότησης και η διάχυση της νέας ιδέας στην αγορά παρέχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και βελτιώνουν σημαντικά τις επιδόσεις του νέου οργανισμού. Το Πρόγραμμα egg βρίσκεται συνεχώς δίπλα στις εταιρείες του και τις βοηθά με πολλές πρωτοβουλίες στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη δημιουργία και την υλοποίηση του προγράμματος εξωστρέφειας egg βοήθησαν σημαντικά δύο μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής,  η Μαρίνα Χατζοπούλου, επιχειρηματίας και angel investor  και ο Μιχάλης Μπλέτσας, διευθυντής Πληροφορικής του ΜΙΤ.

Δείτε τις 10 εταιρείες που θα ταξιδέψουν στο φημισμένο MIT

Agile Agriculture Technologies

Η Agile Agriculture Technologies παρέχει στους γεωργούς και στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών αγρού, καινοτόμες και ευρηματικές λύσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και ταυτόχρονα αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών. Είμαστε η εταιρεία που παρέχει πλήρως υποστηριζόμενα, φιλικά προς τον χρήστη, ενσωματωμένα συστήματα και υπηρεσίες στοχευμένες στον πρωτογενή τομέα. Οι λύσεις που προσφέρει η εταιρεία είναι σχεδιασμένες για να δίνουν προστιθέμενη αξία στην αγροτική παραγωγή μειώνοντας τις εισροές και αυξάνοντας την απόδοση και φυσικά τα κέρδη.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα διαφοροποιημένης λίπανσης της εταιρείας μας, ο παραγωγός, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του σε σιτάρι κατά μέσο όρο 15%, μειώνοντας ταυτόχρονα τη χρήση λιπάσματος κατά 3% και αυξάνοντας τα επίπεδα πρωτεϊνών κατά 2%, προστατεύοντας παράλληλα το πολύτιμο περιβάλλον.

Οδηγούμενοι, από το όραμά μας να δημιουργούμε νέες τεχνολογίες, τα προϊόντα μας μπορούν να συμβάλλουν στο να κερδίζετε περισσότερα χρήματα ξοδεύοντας λιγότερα.

Artimelia 

H Artimelia δραστηριοποιείται στον χώρο των ρομποτικών βοηθητικών συσκευών για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα. Μέσω της αξιοποίησης μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας ενεργοποίησης από έξυπνα υλικά, φιλοδοξεί να προσφέρει τεχνολογικά προηγμένες και ταυτόχρονα οικονομικές συσκευές στην αγορά, οι οποίες να ικανοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις των χρηστών τους.

Στην παρούσα φάση, η Artimelia ασχολείται εντατικά με την ανάπτυξη καινοτόμων βιονικών χεριών που διαθέτουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των υφιστάμενων εμπορικών επιλογών, όπως απόλυτα αθόρυβη λειτουργία, μικρό μέγεθος και βάρος, άνετη εφαρμογή, προηγμένο και ταχύ έλεγχο, και χαμηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης.

Ex Machina

Η Ex Machina αξιοποιεί τη δύναμη του Internet of Things για να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης, με έμφαση στην ανάλυση καιρικών δεδομένων. Χρησιμοποιώντας έτοιμο ή εξατομικευμένο hardware, η Ex Machina κάνει τον κόσμο πιο “έξυπνο”, δραστηριοποιούμενη σε τομείς όπως έξυπνες πόλεις και κτίρια, και αγροτική παραγωγή.

Με στόχο την εξάλειψη της αβεβαιότητας για την πρόγνωση καιρού, δημιούργησε την υπηρεσία Weather ex Machina, την οποία διαθέτει μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Κατασκευάζοντας και διαθέτοντας (σύντομα) το δικό της αυτόνομο, online μετεωρολογικό σταθμό, είναι σε θέση να παρέχει προσωποποιημένη, αξιόπιστη πρόγνωση καιρού σε κάθε τοποθεσία, στο αστικό περιβάλλον ή στο χωράφι.

Το πελατολόγιο της Ex Machina περιλαμβάνει εταιρίες όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, που επωφελούνται από τις υπηρεσίες παρακολούθησης αέριας/ηχητικής ρύπανσης και ανάλυσης καιρικών δεδομένων, με δραστική μείωση του κόστους τους και μια πιο οικολογική εταιρική ταυτότητα.

Fraud Line 

H Fraud Line προσφέρει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις με στόχο την καθιέρωση της επιχειρηματικής ηθικής και την εξάλειψη της απάτης εντός των εταιριών και οργανισμών. Μειώνουμε τις απώλειες των επιχειρήσεων από περιστατικά απάτης, προστατεύουμε τη φήμη τους, διαφυλάσσουμε τις θέσεις εργασίας και βελτιώνουμε την εργασιακή κουλτούρα.

Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη κάνοντας τον εργαζόμενο σύμμαχό μας στον αγώνα κατά της απάτης. Παρέχουμε προσαρμοσμένες και ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως Αξιολόγηση και διαχείριση κινδύνων απάτης, Εγκαθίδρυση εταιρικών πολιτικών και μέτρων κατά της απάτης κ.α.

Η καινοτόμος ηλεκτρονική πλατφόρμα ανώνυμων καταγγελιών της Fraud Line δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και σε άλλους ενδιαφερόμενους που ευαισθητοποιούνται να ενημερώνουν την πλατφόρμα για περιστατικά απάτης εύκολα και ανώνυμα, από τον υπολογιστή ή το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο. Η πλατφόρμα επιτρέπει τη διατήρηση ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας, χωρίς ωστόσο να χάνεται η ανωνυμία.

Greeking.me

Η Greeking.me είναι μια καινοτόμος εταιρεία που δραστηριοποιείται στον πολιτιστικό τουρισμό. Δίνοντας έμφαση στη δημιουργία αυθεντικών και προσωποποιημένων εμπειριών για τους επισκέπτες της χώρας, η εταιρεία προσφέρει tailor-made αλλά και θεματικές βόλτες, γαστρονομικές εμπειρίες όπως μαθήματα ελληνικής κουζίνας και περιπάτους γευσιγνωσίας, μαθήματα παραδοσιακών χορών και δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες. 

Ένας από τους τομείς εξειδίκευσης της Greeking.me είναι η διοργάνωση εταιρικών events αλλά και outdoor team-building δραστηριοτήτων. Η εταιρεία βραβεύθηκε πρόσφατα ως Exclusive Tour Operator of the year, από το Luxury Travel Guide. Με άξονες την υψηλή ποιότητα, το δημιουργικό πνεύμα και το άψογο customer service, στόχος της Greeking.me είναι να κάνει τους επισκέπτες της χώρας μας να νιώσουν στην ουσία του τον ελληνικό πολιτισμό, με έναν τρόπο αυθεντικό και πρωτότυπο. 

egg_team_01_702x336
Mentor

Η Mentor δραστηριοποιείται στον εισερχόμενο πολιτιστικό (αρχαιολογικό/εκπαιδευτικό) τουρισμό, τον στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης περιοχών με έντονο πολιτισμικό χαρακτήρα, καθώς και στη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων. Η ομάδα της Mentor σχεδιάζει και προσφέρει ποιοτικές θεματικές περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, σε συνδυασμό με διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες.

Με κύριο άξονα τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, συνδυάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα προσφέρουν στον επισκέπτη, όχι μία κλασική τουριστική βόλτα στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, αλλά μία ανεπανάληπτη βιωματική εμπειρία. Οργανωμένες θεματικές εκδρομές, όπως “Η Ιερά Οδός: ο δρόμος για την Ελευσίνα”, “Οι 5 Ιερές Πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας” και “Τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια” αλληλοεπιδρούν με διαδραστικά σεμινάρια στο αρχαίο θέατρο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την αρχαία ελληνική γλώσσα, την Ιπποκράτειο Ιατρική και Διατροφή κ.α., με απώτερο στόχο την παροχή στον επισκέπτη ενός ουσιαστικού ταξιδιού ζωής, μέσω της γνώσης και των εμπειριών που θα έχει αποκομίσει.

Όσον αφορά στη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων, η εταιρεία έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια εμπειρία σε project που αφορούν στην τουριστική προβολή της Δυτικής Αττικής, τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας, καθώς και την ανάδειξη της πολιτισμικής της κληρονομιάς. Ξεχωριστή μάλιστα θέση στο πελατολόγιό της κατέχει η Ελευσίνα 2021 | Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, της οποίας η Mentor ανέλαβε τον στρατηγικό σχεδιασμό του marketing και της επικοινωνίας πριν και μετά την πρόσφατη ανακήρυξή της.

Tooristas 

O TOORISTAS είναι μία σύγχρονη, καινοτόμος ψηφιακή πλατφόρμα παρουσίασης και κράτησης προσωποποιημένων και θεματικά οργανωμένων τουριστικών εμπειριών και απευθύνεται σε:
Ταξιδιώτες (B2C) που ενδιαφέρονται να οργανώσουν τις διακοπές τους με βάση κάποια αγαπημένη τους δραστηριότητα ή με βάση μία συγκεκριμένη εκδήλωση.
Επιχειρήσεις (B2B) που προσφέρουν δραστηριότητες και θέλουν να διαχειριστούν και να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους και να βρουν ένα κανάλι προώθησής τους.

Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία υπηρεσία που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ανθρώπων να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στα ταξίδια τους, προτείνοντάς τους πράγματα να κάνουν την κατάλληλη στιγμή, ενώ παράλληλα να κάνει τη διαχείριση των επιχειρήσεων για τους τουριστικούς πράκτορες και τους παρόχους δραστηριοτήτων μία απλή και εύκολη διαδικασία. 

Messinian Hub-herbal products & more

Η Messinian Hub-herbal products & more είναι μια νέα καινοτόμος επιχείρηση στον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ). Συνδυάζει την εγκατάσταση εργαστηρίου  μικροπολλαπλασιασμού (in vitro), την εγκατάσταση καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής (καλλιέργεια, επεξεργασία, τυποποίηση) ΑΦΦ, καθώς και τη δημιουργία ομάδας παραγωγών εναλλακτικής γεωργίας.

Η εταιρεία στοχεύει στην αξιοποίηση υψηλής ποιότητας πρώτων υλών ΑΦΦ, όπου ύστερα από επεξεργασία θα τυποποιούνται είτε με τη μορφή φυταρίων πολλαπλασιαστικού υλικού, είτε αποξηραμένης δρόγης, είτε αιθέριων ελαίων.

Η βασική καινοτομία έγκειται στην ιστοκαλλιέργεια, δηλαδή στην παραγωγή πολύ μεγάλου αριθμού, γενετικά όμοιων πιστοποιημένων φυτών, στη δυνατότητα πολλαπλασιασμού και διάσωσης απειλούμενων φυτικών ειδών αλλά και στη δυνατότητα διατήρησης πιστοποιημένου γενετικού υλικού επί μακρόν σε τράπεζα διατήρησης φυτικού υλικού.

Η μαζική παραγωγή φυτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε περιορισμένο χώρο και χρόνο, σε συνδυασμό με την καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής ΑΦΦ, αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρίας, αφού επιδιώκει να καλύψει όλο τον κύκλο παραγωγής, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας.

Woof Club 

Η εταιρεία Woof Club δραστηριοποιείται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών και στοχεύει στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας όσων ταξιδεύουν με τα κατοικίδια τους. Η καινοτομία της πλατφόρμας Woof Club έγκειται στην εισαγωγή ενός εξελιγμένου συστήματος διαδικτυακών κρατήσεων σε ξενοδοχεία και καταλύματα φιλικά προς τα κατοικίδια με δυνατότητα επιπλέον κράτησης εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών κατά το χρόνο διαμονής.

Η εμπειρία που προτείνεται μέσα από την πλατφόρμα της Woof Club, επιτρέπει στον χρήστη να ταξιδεύει χωρίς επιπλέον βάρος για το κατοικίδιο του, να απολαμβάνει ξέγνοιαστα τη διαμονή του σε έναν προορισμό αξιόπιστα φιλικό προς τον ίδιο και το κατοικίδιο του και να επωφελείται από παροχές που έχουν σχεδιαστεί για τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες της Woof Club διευκολύνουν σημαντικά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να διαχειριστούν ποιοτικά τις απαιτήσεις πελατών που συνοδεύονται από τα κατοικίδια τους, να προσαρμόσουν τις πολιτικές που αφορούν σε κατοικίδια προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις συνθήκες της αγοράς και να προσφέρουν φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών. 

Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για όλους

Το “Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για όλους” είναι ένας πρωτοποριακός πολυχώρος αναψυχής και επιμόρφωσης για παιδιά και ενήλικες. Σκοπός του είναι η δημιουργία μίας νέας φιλοσοφίας γύρω από την ευπαθή ομάδα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και τη μείωση της κοινωνικής προκατάληψης στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο κεντρικός πυρήνας του Πάρκου συνίσταται στη δημιουργία της πρώτης ειδικά προσαρμοσμένης και προσβάσιμης παιδικής χαράς (εξωτερικός χώρος) και παιδότοπου (εσωτερικός χώρος) με κατάλληλο εξοπλισμό, με στόχο τα παιδιά με κινητικές, γνωστικές και αισθητηριακές διαταραχές να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν ενεργά δίπλα σε τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά.

Παράλληλα, το Πάρκο στοχεύει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ελκυστικού προς το σύνολο του πληθυσμού, προσφέροντας πλήθος διαφορετικών πρωτοποριακών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παροχών, με στόχο την ουσιαστική ένταξη και συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην κοινωνία. Εκπαιδευτικά εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά με και χωρίς αναπηρία, ημερίδες και συνέδρια για επαγγελματίες, καθώς και η δημιουργία κοινωνικού δικτύου μεταξύ των φροντιστών ΑμεΑ, θα αποτελέσουν βασικούς πυλώνες του οράματος μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις