Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανακατατάξεις στην αγορά παράδοσης φαγητού στην Ευρώπη

Η Rocket Internet, τα οικονομικά της οποίας δεν πάνε πολύ καλά τον τελευταίο καιρό, έχει προχωρήσει σε περίεργες σχέσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά παράδοσης φαγητού και μόλις πούλησε τη Foodpanda στη Delivery Hero στην οποία είναι μέτοχος.

H Delivery Hero ιδρύθηκε το 2008 στη Σουηδία και μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται σε 33 χώρες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μέσω της επένδυσης στο e-Food.gr. Έχει την έδρα της στο Βερολίνο, όπως και η Foodpanda, και έχει μπει στο χρηματιστήριο.

Μαζί με την Foodpanda θα διαχειρίζεται πάνω από 20 εκατομμύρια παραγγελίες το μήνα σε 47 χώρες με μεγάλη παρουσία στην Μέση Ανατολή και την Ασία πλέον, με τους μεγάλους αντιπάλους της να είναι η Βρετανική Just Eat, η Ολλανδική Takeaway.com αλλά και οι νεο-εισερχόμενοι παίκτες Deliveroo, Uber Eats και Amazon.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, αυτή θα γίνει με την έκδοση νέων μετοχών της Delivery Hero προς τους μετόχους της Foodpanda. Με αυτό το τρόπο η Rocket Internet θα αυξήσει το ποσοστό της στο 37,7% στην Delivery Hero.

Λίγο μετά αυτή τη συμφωνία η Just Eat ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τον τοπικό ανταγωνιστή της Hungryhouse έναντι 200 εκατ. λιρών από την Delivery Hero αλλά και την νέα Startup SkipTheDishes έναντι 83 εκατ, δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις