Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 12 ελληνικές startups που θα λάβουν μέρος στο φετινό Web Summit

To Web Summit, ένα από τα πιο δημοφιλή συνέδρια τεχνολογίας στην Ευρώπη ανακοίνωσε 12 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση στις 4-6 Νοεμβρίου, στο Δουβλίνο.

Το συνέδριο παρουσιάζει τις εταιρείες από την Ελλάδα σε ένα ειδικό αφιέρωμα. Πρόκειται για τις:

The Gadget Flow
H ομάδα πίσω από το Gadget Flow υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία σας στο web shopping. Έχοντας πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές και 100.000 downloads δίνουν λύση στο κυνήγι του online gadget μέσα από μια προσεκτική επιλογή προϊόντων.

Horizon
Πρόκειται για ένα βραβευμένο app που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράψουν οριζόντια βίντεο και φωτογραφίες, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό της συσκευής τους. Πρόσφατα, η εφαρμογή ενημερώθηκε δίνοντας την ευκαιρία στο χρήστη να απολαμβάνει πλήρη ανάλυση της οριζόντιας λήψης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνει φωτογραφικό υλικό κατά την εγγραφή βίντεο.

Bare-square
Είναι μια ανεξάρτητη εταιρία που ειδικεύεται στην βελτίωση των web, mobile και social media analytics. Δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι υπηρεσίες της εταιρείας προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, που καλύπτουν από την ad hoc παροχή συμβούλων για συγκεκριμένα θέματα μέχρι μακροπρόθεσμες, ολοκληρωμένες λύσεις συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των δεδομένων, την παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

tizU
To tizU είναι ένα iPhone app που σας επιτρέπει να στείλετε κρυφά μηνύματα στους φίλους σας. Βασισμένο στην δημιουργικότητα και την φαντασία του κάθε χρήστη δίνει την ευκαιρία να “πειράξετε” τον καλύτερο σας φίλο, στέλνοντάς του απλά ένα tizU.

Olabord
Είναι ένα mobile app που δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και βρίσκονται τυχαία στο ίδιο μέρος. Βοηθά επίσης της επιχειρήσεις και τους χρήστες γενικά να ανταλλάσσουν περιεχόμενο χωρίς αυτό να διαχέεται στο ίντερνετ.

reEmbed
Είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα προσαρμοσμένο ενσωματωμένο player για το βίντεό τους. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να αναλύσει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ενώ μπορούν να έχουν έσοδα χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μορφών διαφήμισης.

Peekintoo
Το Peekintoo σας επιτρέπει να γίνεται μάρτυρας σε κάτι που συμβαίνει σε όποιο σημείο του κόσμου επιθυμείτε, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Ο χρήστης κάνει αίτημα και λαμβάνει ένα βίντεο 12 δευτερολέπτων από οπουδήποτε στον κόσμο και ανώνυμα. Μπορείτε να δείτε μέρη που δεν έχετε επισκεφτεί ή ακόμα να αποσπάσετε περιεχόμενο από ειδήσεις και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ask & Give
Είναι μια εφαρμογή που δημιουργεί μια στιγμιαία “εικονική κοινότητα” γύρω από ένα θέμα – είτε πρόκειται για ένα παλιό έπιπλο, ένα κατοικίδιο που έχει χαθεί, μια ιδέα μια υπηρεσία- που ο χρήστης μπορεί να μοιράζεται με αγνώστους γύρω του δωρεάν. Με το Ask & Give μπορεί να απαλλαγεί από ότι δεν χρειάζεται και να ζητήσει το αντίθετο.

Museotechniki
Είναι μία ελληνική τεχνολογική startup, η οποία δραστηριοποιείται σε ένα πολύ ιδιαίτερο αντικείμενο – αυτό της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς – αναπτύσσοντας εφαρμογές για τη διαχείριση πολιτιστικών αγαθών, κάνοντας χρήση καινοτόμων τεχνολογιών που και εκτός Ελλάδος ακόμη δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν το μέλλον μόνον της τεχνολογικής εξέλιξης, όπως το διαδίκτυο των πραγμάτων, η επαυξημένη πραγματικότητα, η τρισδιάστατη εκτύπωση και η υπολογιστική φωτογραφία.

TradeNow
Πρόκειται για μια καινοτόμο πλατφόρμα ανταλλαγής προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων που απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Τα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να ανταλλάξουν προϊόντα, υπηρεσίες και ακίνητα, μέσα από μία μοναδική διαδικτυακή εμπειρία με επίκεντρο την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Taxlinked.net
Είναι μια διαδικτυακή κοινότητα για διεθνείς εφοριακούς, συμπεριλαμβανομένων συμβούλων, δικηγορικά γραφεία, διαχειριστές, τράπεζες, πράκτορες εταιρειών και πελάτες. Επιτρέπει να στο χρήστη να δημιουργήσει ένα δίκτυο από συναδέρφους, να βρει νέες επιχειρήσεις μέσω παραπομπών, να δημιουργήσει και να μοιραστεί περιεχόμενο, να προωθήσει την επιχείρησή σας, να προβάλει εκδηλώσεις κ.α.

Roomcase
Μια online βάση δεδομένων με ελληνικά καταλύματα που διατίθενται διαδικτυακά, αλλά και παραδοσιακά σε ταξιδιωτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις