Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SaMMY: Το ψηφιακό κέντρο ελέγχου και επικοινωνίας στις μαρίνες

Οι εφαρμογές και οι ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες σχετίζονται με το θαλάσσιο οικοσύστημα και τις σχετικές βιομηχανίες, όπως ο τουρισμός, αυξάνονται τον τελευταίο καιρό αν και κατά τη γνώμη μας έπρεπε να ήταν περισσότερες.

Προσπάθειες όπως αυτή του Bluegrowth και του Πανεπιστημίου Αιγαίου σίγουρα δίνουν το βήμα και την αναγκαία υποστήριξη στις ομάδες που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο και το σχετικό οικοσύστημα, το οποίο σημειωτέον είναι ποικιλόμορφο, απασχολεί πολύ κόσμο και κάνει τεράστιους τζίρους.

Η SaMMY από την Πάτρα προσφέρει μια πλατφόρμα επικοινωνίας και διαχείρισης για τις μαρίνες και τα σκάφη αναψυχής. Στην ουσία προσφέρεται ένα σύστημα κρατήσεων θέσεων για τα σκάφη αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία για τη διαθεσιμότητα και τα στοιχεία του σκάφους, με άμεση πληροφόρηση για το κόστος.

Με αυτό το τρόπο οι υπεύθυνοι της μαρίνας έχουν άμεση ενημέρωση και εικόνα για τα σκάφη που εξυπηρετούν ή πρόκειται να εξυπηρετήσουν ενώ φυσικά αποκτούν και εργαλεία προώθησης πωλήσεων με προσφορές, ενημερώσεις για την περιοχή, για τα σημεία ενδιαφέροντος κλπ.

Η αγορά του ελλιμενισμού σκαφών στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 11 εκατ. ευρώ, μαζί με την Αδριατική αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ το έτος και για όλη τη Μεσόγειο ο τζίρος αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.

Η SaMMY έχει αναπτύξει επίσης ένα σύστημα αισθητήρων οι οποίοι εγκαθίστανται στις μαρίνες το οποίο δίνει ένα πρόσθετο επίπεδο αμεσότητας στην πληροφόρηση για τα σκάφη που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή. Οι αισθητήρες και το υποστηρικτικό λογισμικό έχει αναπτυχθεί πάνω στις τεχνολογίες Fiware, τις οποίες προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υποστηρίζεται από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, στους τομείς του IoT, Big Data και Cloud computing.

H Startup έχει δημιουργηθεί από τους: Γιάννη Κωστόπουλο (CEO & CO-Fοunder) και Γιάννη Παναρέτου (CTO & CO-Founder) και έχει χρηματοδοτηθεί από το Fiware Accelerator «FrontierCities» ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 594 project απ’ όλη την Ευρώπη.

Τέλος, η SaMMY επιλέχθηκε ως μια από τις 75 Startups, ανάμεσα σε 1.600 αιτήσεις, για να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο Startup Grind Europe που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις