Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ÿnsect: H Startup που καινοτομεί στις ζωοτροφές

AgriTech Startup Ÿnsect με έδρα το Παρίσι, η οποία παράγει ζωοτροφές με πρώτη ύλη τα έντομα, έχει συγκεντρώσει 125 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Astanor Ventures, και την συμμετοχή των Bpifrance, Talis Capital, Idinvest Partners, Finasucre, και Compagnie du Bois Sauvage, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Αυτή η κεφαλαιακή ενίσχυση κάνει το συνολικό ποσό που αντλείται από την εταιρεία να ανέρχεται στα στα 175 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ÿnsect, ιδρυθείσα το 2011, εκτρέφει έντομα για την παραγωγή ποιοτικών συστατικών για ζωοτροφές ψαριών, τροφές για κατοικίδια ζώα και οργανικά λιπάσματα φυτών. Σε ότι αφορά τις υποδομές της, το μεγαλύτερο αγρόκτημα της εκτιμάται ότι μπορεί να παράγει περίπου 20.000 τόνους πρωτεΐνης ετησίως.

Από τα διάφορα είδη εντόμων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ζωοτροφών, η Ÿnsect έχει επιλέξει τις προνύμφες του Tenebrio Molitor ή αλλιώς τα σκουλήκια του αλευριού. Η εταιρία ισχυρίζεται πως τα προϊόντα της αυτά αποτελούν καλή διατροφή για τα ψάρια καθώς και για διάφορα καρκινοειδή, όπως οι γαρίδες.

Ο πρόεδρος και CEO της Ÿnsect, Antoine Hubert, δήλωσε πως “η Ÿnsect εξελίσσεται στον μεγαλύτερο παραγωγό εντόμων στον κόσμο, όποια και αν είναι το είδος τους, χάρη στη μοναδική και εξαιρετικά πρωτοποριακή τεχνολογία μας“.

Η διαδικασία παραγωγής“, συνέχισε, “από την εκτροφή, τον έλεγχο της υγείας και της ευημερίας των εντόμων μας, τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για τον ποιοτικό έλεγχο μέχρι και την συγκομιδή ώριμων εντόμων – είναι αυτοματοποιημένη χάρη στην τεχνογνωσία αυτή“.

Ακόμη “διαθέτουμε 25 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που καλύπτουν την τεχνολογία μας, τα ίδια τα προϊόντα και τις διαφορετικές εφαρμογές τους, παρέχοντας στην Ÿnsect το μεγαλύτερο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ευρεσιτεχνιών για τα έντομα. Αλλά τελικά, πρέπει να ανελιχθούμε προκειμένου να έχουμε σημαντικό αντίκτυπο παγκοσμίως, κάτι που αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε“.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να υποστηρίξει τα σχέδια επέκτασής της στη Βόρεια Αμερική.

Φωτογραφία: Antoine Hubert, πρόεδρος και CEO της Ÿnsect

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις