Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bitfortip: Πώς να κερδίσεις Bitcoin βοηθώντας ανθρώπους online

Μέσα από την πλατφόρμα του Bitfortip δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες του να βοηθήσουν άλλους χρήστες απαντώντας σε ερωτήματά τους – ή να λάβουν οι ίδιοι απαντήσεις κερδίζοντας κρυπτονομίσματα!

Η «λογική» της παροχής μιας υπηρεσίας με αντάλλαγμα ακολουθεί τον άνθρωπο από την αρχαιότητα και έχει εξελιχθεί μέρα με τη μέρα στο εμπόριο που γνωρίζουμε σήμερα. Ξεκίνησε από την ανταλλαγή προϊόντων και συνεχίστηκε με την παροχή χρηματικού αντιτίμου, φτάνοντας στο σήμερα, όπου το φυσικό χρήμα μοιάζει… παρωχημένο.

Παναγιώτης Πόλλης, CEO bitfortip

Με τα κρυπτονομίσματα και γενικά το ψηφιακό χρήμα να «απογειώνεται», πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το εμπόριο (πάσης φύσεως) πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα του και ο Παναγιώτης Πόλλης είναι ένας από αυτούς. Ο ίδιος, από το 2015 έχει στηρίξει αυτήν την άποψη, δημιουργώντας μια καινοτόμο πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών με αντάλλαγμα σε Bitcoin! Ο λόγος για το Bitfortip, που κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: προσφέρει Bit (coin) ως φιλοδώρημα (tip) σε όποιον παρέχει τη δική του συμβουλή/απάντηση.

Το Bitfortip λειτουργεί ως εξής: Κάθε χρήστης μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα και να αναζητήσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, θέτοντας παράλληλα το budget του αλλά και το ποσό ανταμοιβής. Μπορεί, για παράδειγμα, να προσφέρει ανταμοιβή για να βρει ένα συγκεκριμένο αρχείο στο Ίντερνετ
(π.χ. ένα βίντεο ή μια φωτογραφία) ή να ρωτήσει πού μπορεί ένα βρει ένα φόρεμα, παραθέτοντας σχετική φωτογραφία.

Αμέσως μετά θέτει και το «κίνητρο» που προσφέρει για να λάβει απαντήσεις, την ανταμοιβή δηλαδή. Αυτήν τη στιγμή, η πλατφόρμα δέχεται πληρωμές σε Bitcoin, Bitcoin Cash, Nano και πολύ σύντομα σε Tezos, με το ελάχιστο ποσό που
απαιτείται να είναι τα 0.0001 BTC.

Τα «μυστικά» που πρέπει να ξέρει ένας χρήστης πριν χρησιμοποιήσει το Bitfortip είναι δύο. Πρώτον, το αίτημά του δεν πρέπει –προφανώς– να μπορεί να απαντηθεί εύκολα με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Δεύτερον, η περιγραφή του ζητούμενου πρέπει να είναι όσο πιο επεξηγηματική γίνεται, προκειμένου
να λάβει όσο το δυνατόν πιο ακριβείς πληροφορίες. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ο χρήστης ενθαρρύνεται επίσης να θέσει χρηματικό όριο σε περίπτωση που αναζητά ένα αντικείμενο / προϊόν.
Αν, για παράδειγμα, αναζητά το καλύτερο πληκτρολόγιο για gaming, μπορεί να θέσει ως όριο τα 120 ευρώ και οι άλλοι χρήστες να του προτείνουν την καλύτερη επιλογή σε αυτήν την τιμή.

Γιατί κρυπτονομίσματα;

Όπως συμβαίνει συχνά με τις Startups, το Bitfortip προέκυψε από μια ανάγκη του ίδιου του ιδρυτή της. Αναζητώντας κάτι online, ο Παναγιώτης σκέφτηκε ότι θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια υπηρεσία που θα ανταμείβει όποιον βοηθά τον χρήστη με οποιαδήποτε πληροφορία – και το έκανε. Το επόμενο βήμα ήταν να αποφασίσει ποια θα ήταν αυτή η ανταμοιβή. Ξεκινώντας την εταιρεία σε μια εποχή που το Bitcoin είχε αρχίσει να «ανθίζει», η απόφαση αυτή αποδείχθηκε σχετικά εύκολη. Άλλωστε τα πλεονεκτήματά του ήταν πολλά. Ήταν (και είναι) παγκόσμιο, απόλυτα ασφαλές και γρήγορο. Επίσης, δεν απαιτεί κάποιον μεσάζοντα – όπως θα απαιτούσε το φυσικό χρήμα τη μεσολάβηση τραπεζών– και η χρήση του δεν συνοδεύεται από πολύπλοκες ρυθμιστικές διαδικασίες. Επίσης, δεν είναι απαραίτητα τα προσωπικά στοιχεία, όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμών, π.χ. ονοματεπώνυμο και στοιχεία καρτών, με την αμοιβή να μένει σε escrow μέχρι να ελευθερωθεί από τον χρήστη που έθεσε την ερώτηση.

Επομένως, η πλατφόρμα έκανε τα πρώτα της βήματα δεχόμενη πληρωμές σε Bitcoin και οι χρήστες υποδέχτηκαν ένθερμα την καινοτόμο –ειδικά για την εποχή– πρότασή της. Η πλατφόρμα έχει καθημερινά πάνω από 100 εγγραφές και ένας από τους λόγους πίσω από αυτό το γεγονός είναι ότι το σύστημα που έχει καθιερώσει είναι ιδιαίτερα απλό: Ο χρήστης που θέλει να θέσει ερώτηση (άρα και να πληρώσει) μπορεί είτε να περιμένει να λάβει κάποια ανταμοιβή σε Bitcoin απαντώντας ο ίδιος σε ερωτήσεις, είτε να μεταφέρει μόνος του ένα ποσό από τα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα στο ειδικό Bitfortip wallet. Αν ο χρήστης χρησιμοποιεί ήδη κάποιο wallet, τότε απλώς μεταφέρει τα κρυπτονομίσματα με λίγα μόλις «κλικ». Αν όχι, τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσει τα κρυπτονομίσματα από οποιαδήποτε σχετική εφαρμογή που κυκλοφορεί. Σημειώνεται εδώ, για όποιον δεν το γνωρίζει, ότι η ισοτιμία ευρώ κρυπτονομισμάτων μεταβάλλεται συχνά και είναι αρκετά ασταθής, επομένως αντίστοιχες μεταβολές μπορεί να παρουσιάσει το ποσό που «αγορά-ζει» κανείς.

Γρήγορη Εγγραφή – Γρήγορο Κέρδος

Στόχος του Παναγιώτη, εξαρχής, ήταν να δώσει κίνητρο στο κοινό να απαντήσει ερωτήσεις, να βοηθήσει άλλους χρήστες και να δημιουργήσει μια κοινότητα στην οποία μπορούν να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα. Το κίνητρο αυτό προφανώς είναι το κέρδος και η πλατφόρμα φροντίζει να το κάνει όσο πιο εύκολο γίνεται. Η εγγραφή ενός νέου χρήστη μπορεί να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρόνο και το μόνο που απαιτείται είναι το όνομα χρήστη, η διεύθυνση email και ένα συνθηματικό. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, ο χρήστης είναι ελεύθερος να απαντήσει σε όσες ερωτήσεις θέλει και μπορεί και να κερδίσει όντας χρήσιμος!

Η Bitfortip είναι διαθέσιμη σε iOS, Android και Web έκδοση. Βρείτε την τελευταία έκδοση εδώ: https://bitfortip.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις