Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TicketSeller: Ευκαιρία για μια νέα καριέρα ως ανεξάρτητος ταξιδιωτικός πράκτορας!

Η TicketSeller, μια νέα Startup στον τουρισμό, δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί ως ανεξάρτητος ταξιδιωτικός πράκτορας, με απόλυτη ευελιξία και όρους τους οποίους αποφασίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Όταν το 2020 η πανδημία έκανε την εμφάνισή της δειλά-δειλά στη χώρα μας, κανείς δεν φανταζόταν την έκταση που θα έπαιρνε και τις συνέπειες που θα είχε ειδικά στη βιομηχανία του τουρισμού. Κανείς δεν υπολόγιζε ότι ύστερα από έναν χρόνο, η λεγόμενη «κανονικότητα» δεν θα είχε επανέλθει ακόμα, ότι εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και τη χώρα μας θα ήταν άνεργοι και ότι ολόκληρος ο κλάδος θα έψαχνε τα επόμενα βήματά του για να ανασυνταχθεί μέχρι και σήμερα. Όμως όλα αυτά συνέβησαν και πλέον όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τομέα καλούνται να κοιτάξουν το μέλλον, λαμβάνοντας αποφάσεις και δρώντας με βάση τα νέα δεδομένα.

Αυτό ακριβώς επιλέγει να κάνει, και μάλιστα με έναν καινοτόμο τρόπο, η TicketSeller, η ταξιδιωτική πλατφόρμα του Γιάννη Μηλάτου και της Έλενας Γιώτη, στην οποία μπορεί κάθε επισκέπτης να οργανώσει τα ταξίδια του κάνοντας κράτηση από αεροπορικά/ακτοπλοϊκά και ξενοδοχείο έως μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο/λιμάνι. Η εταιρεία, η οποία μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας βραβεύτηκε ως το καλύτερο αναδυόμενο online ταξιδιωτικό πρακτορείο για την Ελλάδα από το International Acquisition Business Execellence του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει δημιουργήσει μια πρωτοπόρο υπηρεσία που απευθύνεται σε όσους αγαπούν να οργανώνουν ταξίδια και θέλουν ταυτόχρονα να αυξήσουν το εισόδημά τους. Η υπηρεσία αυτή δίνει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ως ανεξάρτητοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, ανοίγοντάς τους το δρόμο προς μια νέα καριέρα, και παράλληλα εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες, που ειδικά την εποχή αυτή αναζητούν πιο προσωποποιημένα ταξιδιωτικά πακέτα.

Μια δουλειά για όποιον αγαπάει τα ταξίδια (και την οργάνωση)

Όπως εξηγεί η ομάδα της TicketSeller, η ενασχόληση αυτή δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, παρά μόνο αγάπη για το ταξίδι και όρεξη για δουλειά. Φυσικά, μπορεί να γίνει ιδανική επιλογή για αυτούς που ασχολούνται ήδη με τον τουρισμό και τα ταξίδια, για αυτούς που έχουν σχετικές σπουδές ή για εκείνους που διατηρούν δημοφιλείς λογαριασμούς στα social media και το YouTube. Εξίσου καλή επιλογή είναι όμως και για τους ερασιτέχνες, αυτούς που πάντα αναλαμβάνουν να κλείσουν εισιτήρια για τους φίλους και την οικογένειά τους και έχουν μάθει να αναζητούν τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες λύσεις για αυτούς. Είναι σίγουρα κατάλληλη πρόταση, λοιπόν, για όποιον επιθυμεί μια ευέλικτη εργασία που μπορεί να αποφέρει σταθερή ροή εισοδήματος βάσει απόδοσης.

Ως απόδοση λογίζεται φυσικά ο αριθμός των κρατήσεων που κάνει ένας τουριστικός πράκτορας αλλά και η ικανοποίηση των πελατών του. Αυτοί οι παράγοντες είναι που καθορίζουν το εισόδημά του αλλά και την εξέλιξή του ως επαγγελματία, από όποιο επίπεδο κι αν ξεκινάει. Όπως είπαμε, δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι ερασιτέχνης ή αρχάριος, καθώς μπορεί πολύ απλά να ξεκινήσει από την οικογένεια και τους φίλους του, κλείνοντάς τους ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια, ή ακόμα και εισιτήρια για θέατρα, μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού καθώς και δραστηριότητες και εκδρομές. Αν τους ικανοποιήσει με τη δουλειά του, το πιθανότερο είναι ότι αυτοί θα τον συστήσουν και σε άλλους και ο «κύκλος» θα αρχίσει να ανοίγει, με το όφελος να γυρνάει στον ανεξάρτητο πράκτορα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι για την αύξηση των πελατών του, κάθε ανεξάρτητος ταξιδιωτικός πράκτορας της TicketSeller μπορεί να αξιοποιήσει το διαδίκτυο αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «χτίζοντας» ένα μεγαλύτερο κοινό αλλά και έναν μηχανισμό εύρεσης πελατών. Στη διαδικασία αυτή, όπως και σε όλο το «ταξίδι» ικανοποίησης ενός πελάτη, η εταιρεία είναι παρούσα προσφέροντας στον ανεξάρτητο σημαντική βοήθεια, ανάλογα πάντα με το μοντέλο συνεργασίας που έχει επιλέξει και το κεφάλαιο που διαθέτει. Εάν κάποιος επιλέξει να εργαστεί, για παράδειγμα, ως «premium» συνεργάτης, εκτός από εκπαίδευση και υποστήριξη (που λαμβάνουν όλοι οι συνεργαζόμενοι πράκτορες) λαμβάνει τις δικές του προσωπικές επαγγελματικές σελίδες στα social media, καθώς και τη δική του ιστοσελίδα, εργαλεία που μπορούν να τον βοηθήσουν σημαντικά να ενισχύσει τη δουλειά του.

Ελευθερία αλλά και υποστήριξη

Ένας τουριστικός πράκτορας της TicketSeller είναι ανεξάρτητος, αλλά δεν είναι «μόνος», κι αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της υπηρεσίας. Κάθε επαγγελματίας έχει την απόλυτη ελευθερία για το πώς θα εργαστεί. Ο ίδιος αποφασίζει το χρόνο που θα αφιερώσει και το χώρο από τον οποίο θα εργαστεί, χωρίς πίεση, χωρίς εργοδότη. Έχει τη δύναμη να καθορίσει τη δουλειά του, έχει όμως και την υποστήριξη εκεί που χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό πρακτορείο είναι πάντα στο πλευρό του, προσφέροντας (ανεξαρτήτως μοντέλου συνεργασίας) όλη την πληροφόρηση
και τα εργαλεία που χρειάζεται –από προμηθευτές έως αναφορές για τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών– για να πετύχει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις