Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποιες Startups και εφαρμογές απλοποιούν τις διακοπές σου

Ένα γεγονός το οποίο παραδέχονται όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας είναι ότι οι διακοπές της σύγχρονης εποχής έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές των προηγούμενων δεκαετιών και αυτό, μεταξύ άλλων παραγόντων, συμβαίνει εξαιτίας της συνεχούς αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Οι τρόποι πληρωμών, η οργάνωση, οι μετακινήσεις, η απόκτηση εμπειριών, η διασκέδαση και πολλά άλλα επηρεάζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών που εταιρείες, startups και πολυεθνικές λανσάρουν εδώ και κάποια χρόνια, «κατακτώντας» και το χώρο της αγοράς των καλοκαιρινών διακοπών.

Κάποιες από αυτές που δεν θα μπορούσες να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές εάν τις αποχωριζόσουν σου είναι οι εξής:

Costa Nostrum

Αν ψάχνετε για μια παραλία που πληροί μια σειρά από περιβαλλοντολογικά κριτήρια και έχει υλοποιήσει διάφορες στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης θα τη βρείτε στο site της Costa Nostrum. Αντικείμενο της Startup είναι η πιστοποίηση των δημόσιων και ιδιωτικά εκμεταλλευομένων παραλιών με ένα καινοτόμο εργαλείο που μπορεί να εγγυηθεί την αειφόρο ανάπτυξη των παραλιών συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, στην οικονομική ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής, ενώ διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των πολιτών της.

Summerize

Η εφαρμογή Summerize είναι μια εφαρμογή που επίσης έχει τεθεί στην εξυπηρέτηση του καλοκαιρινού μπάνιου, δίνοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να κάνει κράτηση online όχι μόνο ξαπλώστρας σε beach bar ή παραλία αλλά και να κλείσει θαλάσσια σπορ σε όλες τις δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδος. Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για φαγητό και άλλες υπηρεσίες που διαθέτουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες.

Skyscanner

Εδώ και χρόνια πολλοί ταξιδιώτες και αδειούχοι δεν μπορούν να φανταστούν τα καλοκαίρια τους χωρίς την εφαρμογή Skyscanner στο κινητό. Η εφαρμογή που ξεκίνησε το 2001 επικεντρώνεται στην εύρεση αεροπορικών εισιτηρίων εύκολα και γρήγορα και με τις καλύτερες τιμές απλοποιώντας όσο ποτέ την επιλογή πτήσεων. Η μηχανή αναζήτησης ψάχνει στο διαδίκτυο για όσο το δυνατόν περισσότερες προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και ξενοδοχείων καθώς και ενοικίασης αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο στοχεύοντας στις καλύτερες προσφορές.

Baggagement

Η μεγάλη ταλαιπωρία της διαδικασίας διαχείρισης των αποσκευών σε κάθε ταξίδι είναι ένα ακόμα πρόβλημα που έχει βρει λύση, από την πλατφόρμα της Baggagement. Η Startup που έχει σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία των διακοπών χωρίς το άγχος και την ταλαιπωρία των αποσκευών δίνει την δυνατότητα επιλογής του χώρου και της ώρας παραλαβής αλλά και τον χώρο και ώρα παράδοσης των αποσκευών. Τo Baggagement στέλνει επίσης ενημερώσεις μέσω μηνυμάτων και εφαρμογών για την πορεία της υπηρεσίας που έχει επιλεχθεί.

Ferryhopper

Η Ferryhopper ήρθε να απλοποιήσει και να ενώσει σε μια πλατφόρμα όλα τα δρομολόγια των πλοίων με ενδιάμεσους προορισμούς αλλά και τα απευθείας δρομολόγια και να λύσει τα χέρια των ταξιδιωτών αποδεσμεύοντάς τους από πολύπλοκες διαδικασίες, δίνοντας τη δυνατότητα να κλείσει ο επισκέπτης, με μια μόνο κράτηση τις διαδρομές που θέλει. Επίσης δίνει πρόσβαση σε όλες τις τιμές αλλά και τις προσφορές του κάθε δρομολόγιου. Η εφαρμογή του Ferryhopper αφήνει τον επισκέπτη να βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο και να κάνει online check-in χωρίς την ταλαιπωρία της αναμονής στους χώρους αναχώρησης των πλοίων.

CampsAround

Για τους λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού η πλατφόρμα της CampsAround είναι απαραίτητο εργαλείο. Η πλατφόρμα δίνει στον ενδιαφερόμενο την δυνατότητα να συγκρίνει και να επιλέξει ποιο κατάλυμα του ταιριάζει διαλέγοντας μέσα από ένα μεγάλο εύρος καταλυμάτων, όπως camping, glamping, καταφύγια, και αγροτουριστικές μονάδες. Με την CampsAround η επιλογή για το ποιος τύπος εναλλακτικών διακοπών ταιριάζει στον καθένα και με τι τρόπο θα έρθει πιο κοντά στη φύση γίνεται πιο ξεκάθαρος από ποτέ.

Clio Muse Tours

Για τους τουρίστες που θέλουν να ξέρουν όσα πιο πολλά μπορούν για την περιοχή την οποία βρίσκονται, η εφαρμογή Clio Muse είναι αυτό που αναζητούν. Η εταιρεία προσφέρει συναρπαστικές ακουστικές ξεναγήσεις καθώς και virtual tours για προορισμούς όπως η Ελλάδα και Ιταλία.. Πέρα από μουσεία και πολιτιστικούς/αρχαιολογικούς χώρους ο χρήστης της μπορεί να επισκεφθεί και… το φεγγάρι πηγαίνοντας ένα μοναδικό “διαστημικό ταξίδι”. Οι ξεναγήσεις της Clio Muse Tours είναι διαθέσιμες σε επτά γλώσσες.

Travel2Fit

Για απαιτητικούς επαγγελματίες του τουρισμού που δεν ικανοποιούνται από τα υπάρχοντα πακέτα και προϊόντα στον τουριστικό τομέα  ή βλέπουν ευκαιρίες στην αγορά και θέλουν  να δημιουργήσουν προϊόντα στα μέτρα και τις ανάγκες των πελατών τους η εταιρία Travel2Fit δημιουργήθηκε για προσφέρει ακριβώς αυτό. Η πλατφόρμα της εταιρείας στην ουσία χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες του τουρισμού για να προσφέρουν στους πελάτες τους έναν αναλυτικό οδηγό του εξειδικευμένου ταξιδιού τους που θα βελτιώσει την συνολική εμπειρία.

Travelmyth

Η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων Travelmyth ήρθε για να διευκολύνει την εξειδικευμένη αναζήτηση ξενοδοχείων σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Με την πλατφόρμα της Travelmyth ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει τις κατηγορίες που τον αφορούν μιας και η πλατφόρμα συλλέγει πληροφορίες σε βάθος για την κάθε κατηγορία, και παρουσιάζει, από τα καλύτερα ξενοδοχεία για κατοικίδια έως αυτά που είναι πιο κοντά στην παραλία, και ό,τι άλλο ζητήσει ο χρήστης.

Welcome Pickups

Η Welcome Pickups είναι μια υπηρεσία που μπορεί προσφέρει τεράστια διευκόλυνση σε κάθε ταξιδιώτη, επιτρέποντάς του να διαχειριστεί τον χρόνο του καλύτερα και όχι μόνο. Η υπηρεσία δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να μετακινηθεί με δικούς της οδηγούς καθώς και να προσχεδιάσει ο ίδιος τις διαδρομές που θα πραγματοποιήσει και τις τοποθεσίες που θα επισκεφθεί. Οι οδηγοί φροντίζουν για τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

ParkAround

H εφαρμογή ParkAround ήρθε για να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των διακοπών αλλά και της καθημερινότητας δηλαδή της εύρεσης θέσης στάθμευσης ειδικά στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και κυρίως το καλοκαίρι όταν ο πληθυσμός στη χώρα πολλαπλασιάζεται και ως επακόλουθο και ο αριθμός των οχημάτων. Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει κάποιο από τα εκατοντάδες παρκινγκ που συνεργάζονται με την εφαρμογή και επωφεληθεί των μεγάλων εκπτώσεων και προσφορών που υπάρχουν εντός του app.

Keeano

H εφαρμογή Keaano έχει δημιουργηθεί για να διευκολύνει τους ταξιδιώτες που προσανατολίζονται προς παράκτιους προορισμούς. Η εφαρμογή προσφέρει πληροφορίες για σκάφη, παραλίες, προσβασιμότητα και οτιδήποτε αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος πάνω σε ακτογραμμή. Σημειώνεται ότι δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σκαφών καθώς πολλοί από τους προορισμούς που παρουσιάζει είναι προσβάσιμοι και από ξηρά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις