Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έπεσαν οι υπογραφές στο deal εξαγοράς της Accusonus από την Meta!

Η επίσημη ανακοίνωση για την εξαγορά της Startup θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη.

Έπεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπογραφές για ένα από τα μεγαλύτερα deal στην ιστορία όχι μόνο του ελληνικού οικοσυστήματος, αλλά και ολόκληρου του εγχώριου επιχειρείν. Λόγος φυσικά για τη συμφωνία-ορόσημο της Accusonus με την Meta η οποία προχωρά στην εξαγορά της ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης ηχητικής τεχνολογίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσημη ανακοίνωση για την εξαγορά της Startup θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη. Ως αιτία της καθυστέρησης θεωρούνται οι τελικοί όροι για την μεταφορά ή μη της έδρας της εταιρείας από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, οι αρμοδιότητες και οι ρόλοι των ιδρυτών καθώς και η αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού.

Η μητρική της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έχει  προτείνει μεταβατική περίοδο με διορισμό του δικού της CEO στην συνέχεια και δικαίωμα μετακίνησης στελεχών σε άλλα γραφεία ή κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ο κολοσσός των social media  θα προχωρήσει στην πρόσληψη εκατοντάδων στελεχών που θα γίνουν στην Ευρώπη, με φόντο το πολυαναμενόμενο project του metaverse, στο οποίο σημαίνοντα ρόλο θα αναλάβει η Accusonus.

Το προφίλ της Accusonus

Όταν το 2013, ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης και ο Ηλίας Κοκκίνης αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Accusonus και να «εισάγουν» την μηχανική μάθηση στην μουσική βιομηχανία και συγκεκριμένα στην επεξεργασία ψηφιακού ήχου, ο δρόμος που έπρεπε να διασχίσουν ήταν πολύ μακρύς.

Μέχρι τότε, πολύ λίγοι είχαν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο και η ιδέα του να το κάνουν δύο φίλοι από την Πάτρα, στα αυτιά πολλών ανθρώπων μπορεί να φάνταζε «τρελή». Ποιος μπορούσε να φανταστεί άλλωστε τότε, ότι η εταιρεία που θα δημιουργούσαν θα κατάφερνε να εδραιωθεί στην παγκόσμια βιομηχανία και να συνεργαστεί με κολοσσούς όπως η Adobe; Ποιος περίμενε ότι τα προϊόντα τους θα χρησιμοποιούνταν σήμερα από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως αλλά και από βραβευμένους με Grammy παραγωγούς; Πιθανότατα ούτε και οι ίδιοι!

Κι όμως, όλα αυτά συνέβησαν.

Με τη βοήθεια του Michael Tzannes που προστέθηκε στην ομάδα ως ιδιώτης επενδυτής και co-founder και την ώθηση μεταγενέστερων επενδύσεων, η εταιρεία ανέπτυξε σταδιακά πρωτοποριακά προϊόντα που βελτιώνουν τη δημιουργία, την επεξεργασία και την «επιδιόρθωση» ήχου ενώ παράλληλα μετατρέπουν «συμβατικούς» υπολογιστές σε ιδανικά εργαλεία για τις παραπάνω διαδικασίες.

Τα προϊόντα αυτά (Drumatom, Regroover, ERA Bundle, Mauvio, SFX Cellar) χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από εκατομμύρια creators, παραγωγούς και στούντιο ηχογράφησης σε όλο τον κόσμο. Χάρη σε αυτά, η «ομάδα από την Πάτρα», έφτασε σήμερα να έχει πελάτες σε 100 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιαπωνία και άλλες. Χάρη σε αυτή την επιτυχία, αλλά και το πείσμα των ιδρυτών της, η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί, πλέον από τη Βοστώνη, την Πάτρα και την Αθήνα, αναπτύσσοντας συνεχώς νέα προϊόντα και ερχόμενη όλο και πιο κοντά στο όραμά της, να «εκδημοκρατικοποιήσει την παραγωγή audio & video περιεχομένου».

Διαβάστε επίσης:

Η Meta εξαγοράζει την Accusonus για 100 εκατ. δολάρια

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις