Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Wealthyhood «σέρνει τον χορό» του εταιρικού ακτιβισμού στο Ουκρανικό ζήτημα

Η ελληνικών συμφερόντων Startup εταιρεία προσφέρει εργασία σε Ουκρανούς προγραμματιστές και μηχανικούς λογισμικού

Έχει γραφεί, τονιστεί, ειπωθεί και καταδειχθεί με κάθε τρόπο πως ο κόσμος μας άλλαξε οριστικά από την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 και δη στις 05:00 εκείνο το πρωϊνό, στιγμή κατά την οποία η Ρωσία ξεκίνησε μια εντελώς αναίτια, αστήρικτη και καταφανώς ανήθικη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Έκτοτε, οι εξελίξεις είναι τόσο πυκνές, που θαρρεί κάποιος πως όσα συνήθως συμβαίνουν σε μερικές (ενδεχομένως και πολλές) δεκαετίες, έχουν συμπιεστεί και λάβει χώρα σε ορισμένα -και μόνο- εικοσιτετράωρο. Τεκτονικές αλλαγές που σηματοδοτούν μια εντελώς διαφορετική πορεία για τον κόσμο μας από τούδε και στο εξής, μεταβάλλοντας δεδομένα, ισορροπίες, ρόλους και στρατόπεδα.

Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων, μια είναι -δυστυχώς- η δεδομένη, όσο και αμετάβλητη σταθερά που αναδύεται: Ο λαός της Ουκρανίας υποφέρει, καλούμενος -μεταξύ άλλων- να μεταβάλλει άρδην την καθημερινότητά του, με ένα εξαιρετικά νεφελώδες μέλλον να διαγράφεται στον ορίζοντα, αναγκαζόμενος να ξεριζωθεί από βωμούς και εστίες, να διασπαστεί βίαια και αδικαιολόγητα η δομή των οικογενειών, με τις μητέρες και τα παιδιά να μεταβάλλονται σε μετανάστες πολέμου σε γειτονικές χώρες και τον ανδρικό πληθυσμό να παραμένει σε πόλεις και χωριά της Ουκρανίας, αμυνόμενοι, επιχειρώντας να ορθώσουν αποτελεσματικά το ανάστημά τους στον κατακτητή που φέρει την μορφή της Ρωσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο παρατηρείται ένα συγκινητικά διαρκώς διογκούμενο κύμα πολύμορφης όσο και πολυεπίπεδης συμπαράστασης προς τον Ουκρανικό λαό.

Εξυπακούεται πως σε αυτή την πραγματικότητα, ο κόσμος των επιχειρήσεων και οργανισμών διεθνώς δεν θα μπορούσε να παραμείνει αμέτοχος, προχωρώντας σε αναρίθμητες δράσεις, πολιτικές και κινήσεις ενεργής υποστήριξης των Ουκρανών.

Ο Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης
O Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Wealthyhood, Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης

Σε αυτό το κλίμα, εξόχως ενθαρρυντική, όσο και θετική, κρίνεται και η κίνηση μιας ελληνικών συμφερόντων Startup εταιρείας, της Wealthyhood, η οποία μέσω σχετικού post του Συνιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της, Αλέξανδρου Χριστοδουλάκη στο LinkedIn, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση-κάλεσμα προς κάθε Ουκρανό προγραμματιστή iOS, Android και μηχανικό Web λογισμικού, που ενδιαφέρεται να μετεγκατασταθεί ή να αποκατασταθεί εργασιακά, να στείλει το βιογραφικό του στην εταιρεία προκειμένου να εργαστεί εξ’ αποστάσεως ή ακόμη και στο γραφείο της Wealthyhood στην Αθήνα.

Μάλιστα, υπόσχεται πλήρη υποστήριξη και στην όλη διαδικασία μετεγκατάστασης και εν γένει ολοκλήρωσης της αναγκαίας γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια άκρως επαινετέα πράξη εταιρικού ακτιβισμού, που επιχειρεί να προσφέρει αποτελεσματικό χέρι βοηθείας προς όλους όσοι το χρειάζονται στις εξαιρετικά δύσκολες όσο και «σκοτεινές» ημέρες που έχουν προκύψει από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια κίνηση, βαθιά ανθρώπινη και με έντονα στοιχεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που κινείται πέρα από «συνηθισμένες», όσο και συχνά επαναλαμβανόμενες δράσεις, οι οποίες διακρίνονται από έλλειψη φαντασίας, τόλμης, μα και «φρεσκάδας».

Ευχή αποτελεί το παράδειγμα της Wealthyhood να βρει μιμητές, τόσο εντός των τειχών του εγχώριου startup οικοσυστήματος, όσο και στον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο.

Το wealth πορτφόλιο της Wealthyhood

Σημειώνεται πως η Wealthyhood έχει αναπτύξει την πρώτη DoItYourself (DIY) εφαρμογή δημιουργίας πλούτου για μακροχρόνιους επενδυτές. Συγκεκριμένα, μέσω της εν λόγω εφαρμογής λαμβάνει χώρα καθοδήγηση προς τους τελευταίους έτσι ώστε να είναι σε θέση να δομήσουν ένα wealth πορτφόλιο με την πάροδο του χρόνου, επενδύοντας «έξυπνα» τα χρήματά τους, όπως επιθυμούν και φυσικά επιβαρυνόμενοι με σαφώς λιγότερες χρεώσεις.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Wealthyhood, μέσω ενός άρτιου συνδυασμού εξατομίκευσης και αυτοματισμού, ακόμη και οι αρχάριοι επενδυτές μπορούν να περιηγηθούν στις χρηματιστηριακές αγορές και να τοποθετήσουν τα χρήματά τους προκειμένου να «γεννήσουν» τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα.

Μάλιστα, μέσω της ενσωμάτωσης καινοτομικών εργαλείων και τεχνολογιών (λ.χ. τεχνητής νοημοσύνης), το app της Wealthyhood εξορθολογίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι επενδύουν, καθώς επιτυγχάνεται η ανάπτυξη, βελτίωση και αυτόματη διατήρηση της επενδυτικής στρατηγικής και της νοοτροπίας δημιουργίας πλούτου, με την παροχή εξατομικευμένων ιδεών προκειμένου ο ενδιαφερόμενος χρήστης να επενδύσει εκεί που θεωρεί πως έχει νόημα, ώστε να επιτευχθούν οι ατομικοί στόχοι που έχουν θέσει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις