Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα ταυτότητα για την Morphoses

Η edtech Startup έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τη σημασία των soft skills, έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι φίλοι, καλύτερα αδέρφια, καλύτεροι συνάδελφοι και καλύτεροι άνθρωποι.

H Morphoses ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο, αλλά η ιδέα πίσω από την εταιρεία γεννήθηκε πολύ νωρίτερα. Μεγαλωμένη στο Ναύπλιο από γονείς μετανάστες, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Morphoses βίωσε την πολυπλοκότητα της παιδικής ηλικίας από πρώτο χέρι. Η Άννα δεν ήταν ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο παιδί που αντιμετώπισε διακρίσεις και κλήθηκε να προστατεύσει την προσωπική της ευημερία. Εξάλλου, το 20% των παιδιών παγκοσμίως αναφέρεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, λόγω της έλλειψης soft skills.

Μεγαλώνοντας, η Άννα συνειδητοποίησε ότι για να πετύχει κάποιος προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και ευτυχία στην ενήλικη ζωή του, πρέπει να εξοπλισμιστεί με μία σειρά από δεξιότητες, από πολύ μικρή ηλικία. Μόνο τότε μπορεί το άτομο πραγματικά να αποκτήσει ενσυναίσθηση και κατανόηση, να είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις, να συνεργάζεται με τους συνομηλίκους του, να σκέφτεται κριτικά και να είναι ικανό να επικοινωνεί τα συναισθήματά του, ώστε να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Αργότερα, η Άννα γνώρισε την Ίλια και τον Αλέξανδρο, οι οποίοι είχαν παρόμοιες παιδικές εμπειρίες και μοιράζονταν έναν κοινό στόχο: να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου αυτές οι δεξιότητες, τα soft skills, οι ανθρώπινες δεξιότητες, οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, οι θεμελιώδεις δεξιότητες ή η Κοινωνική Συναισθηματική μάθηση, διδάσκονται από πολύ μικρή ηλικία. Από τότε, οι τρεις συνιδρυτές της Morphoses εργάζονται για να βοηθήσουν τα νέα παιδιά να βελτιώσουν δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η συναισθηματική νοημοσύνη, η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η συνεργασία, η ομαδική εργασία και η διαχείριση χρόνου. Αυτές οι δεξιότητες και πολλές άλλες, είναι βασικές για να γίνουν καλύτεροι φίλοι, καλύτερα αδέρφια, καλύτεροι συνάδελφοι, καλύτεροι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις