Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Altair: Συνεργάζεται με το Elevate Greece για την υποστήριξη των ελληνικών Startups

Η Altair και το Elevate Greece υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση, καθοδήγηση, υποστήριξη, αλλά και δικτύωση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων

Σε μία νέα συνεργασία με το Elevate Greece προχώρησε μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού και ανάλυσης δεδομένων, η Altair. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, η Altair και το Elevate Greece υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την υποστήριξη των ελληνικών Startups.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανέφερε: «Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με μια από τις κορυφαίες εταιρείες από το χώρο της ανάπτυξης λογισμικού και ανάλυσης δεδομένων. Η συνεργασία μας στοχεύει στην εκπαίδευση, καθοδήγηση, υποστήριξη, αλλά και δικτύωση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Η Altair, με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και την τεχνογνωσία της σε θέματα υπολογιστικής μηχανικής προσφέρει σημαντικά κίνητρα, παροχές, εργαλεία και υπηρεσίες που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και τη δυναμική των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κυρίως στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), ενώ για τον επόμενο χρόνο υπολογίζουν να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους στους 250.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 25% περίπου του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στην εταιρεία, αποτελείται από Έλληνες ταλαντούχους νέους επιστήμονες που επέστρεψαν από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάσχεση του brain drain».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις