Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cardlink Business Factory: Αυτές είναι οι Startups που πέρασαν στην τελική φάση του πρώτου κύκλου

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Business Factory, του δομημένου και ευέλικτου προγράμματος που υλοποιεί η Cardlink για την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η εταιρεία, η οποία είναι μέλος της Worldline, επενδύοντας στη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, έχει δημιουργήσει το Retail Innovation Hub, με στρατηγικό συνεργάτη το Found.ation, ένα οικοσύστημα καινοτομίας προσηλωμένο στη διαρκή αναζήτηση και εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής, το οποίο φέρνει σε επαφή retail experts, Startups και εταιρείες τεχνολογίας για να διαμορφώσουν μαζί το μέλλον του Retail στην ψηφιακή εποχή.

Στο πλαίσιο του Retail Innovation Hub, το Business Factory κάλεσε experts, Startups και παρόχους τεχνολογικών λύσεων να στείλουν την ιδέα τους και να συμμετάσχουν στον 1ο κύκλο του προγράμματος, έτσι ώστε να αναπτυχθούν, σε συνεργασία με την Cardlink, νέα προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας που θα βελτιώσουν την εμπειρία πελάτη, δίνοντας καινοτόμες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανεμπορίου.

Από τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι οχτώ προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση. Μετά από προσεκτική μελέτη των ιδεών που κατατέθηκαν και συνεντεύξεις με την κάθε ομάδα, τέσσερις εταιρείες πέρασαν στην τελική φάση του πρώτου κύκλου: η Throo, η Finclude, η Shiplemon και η Simpler. Οι καινοτόμες ιδέες τους μελετώνται σε βάθος σε συνεργασία με την Cardlink, ώστε να προκύψουν από κοινού προϊόντα που θα δώσουν αξία στους πελάτες της εταιρείας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη του κλάδου του Retail στο σύνολό του.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθώς το Retail Innovation Hub δέχεται νέες ιδέες όλο το χρόνο. O 2ος κύκλος του Business Factory αναμένεται να ανοίξει το 2023, με στόχο να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα των πληρωμών στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις