Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η δεύτερη ημέρα του Get CruiseINN

Το ταξίδι του στα νησιά του Αιγαίου συνεχίζει το Get CruiseINN, ο επιχειρηματικός διαγωνισμός που διεξάγεται πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Το βράδυ της Δευτέρας το Celestyal Odyssey που μεταφέρει τους 40 συμμετέχοντες αναχώρησε από το λιμάνι της Μυκόνου και μετά από ένα ολονύχτιο ταξίδι έφθασε στο λιμάνι του Κουσάντασι της Τουρκίας. Εκεί διοργανωτές και συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περάσουν ορισμένες ώρες χαλάρωσης, μετά τη νυχτερινή δουλειά εν πλω.

cruiseinn 702 336 b

Από την πρώτη ημέρα σχηματίστηκαν οι επιχειρηματικές ομάδες, οι οποίες θα δουλέψουν ιδέες πάνω στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, οι ιδέες πάνω στις οποίες εργάζονται οι 7 επιχειρηματικές ομάδες είναι:
– Διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων ιδιωτών και εταιρειών από νησιά.
 Πλατφόρμα οργάνωσης ταξιδιών από νησί σε νησί (island hopping) και κράτηση εισιτηρίων.
– Παραγωγή ψηφιακού υλικού από τις διακοπές και τις εμπειρίες χρηστών και διαμοιρασμός τους στα social media.
– Μία διαδραστική εφαρμογή-παιχνίδι για παιδιά που επισκέπτονται μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού.
– Μία εφαρμογή τηλεϊατρικής που θα διασυνδέει ασθενείς από απομακρυσμένες περιοχές με ιατρούς.
– Μία πλατφόρμα που θα προσφέρει υποστήριξη και εκπαίδευση σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μία τουριστική επιχείρηση στην Ελλάδα.
– Μία εφαρμογή που θα βοηθά έναν ταξιδιώτη να οργανώσει το τέλειο πλάνο διακοπών για την πόλη που επισκέπτεται, με προτάσεις για δραστηριότητες μέσω αλγορίθμου που υπολογίζει τα ενδιαφέροντά του.

Το μεσημέρι της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε και από την Τουρκία με Τρίτη στάση την Πάτμο. Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν και πάλι την ευκαιρία να κατέβουν από το πλοίο, να επικοινωνήσουν με την τοπική κοινωνία και να πάρουν feedback για τις ιδέες που θέλουν να αναπτύξουν.

Επιστρέφοντας στο πλοίο, οι ομάδες ξεκίνησαν και πάλι «πυρετωδώς» τη δουλειά τους, βελτιώνοντας τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και ξεκινώντας την ανάπτυξη των πρωτοτύπων των εφαρμογών που θέλουν να δημιουργήσουν.

Μετά από μία στάση λίγων ωρών στην Πάτμο το απόγευμα, οι ομάδες του #CruiseINN συνεχίζουν το coding μέχρι τις 2μισι τα ξημερώματα. Επόμενος προορισμός Ρόδος!

Posted by Startupper on Tuesday, June 2, 2015

Δεν λείπουν, βεβαίως, και τα εμπόδια, καθώς ορισμένες ομάδες έχουν αλλάξει αρκετές φορές τις πτυχές της ιδέας και του επιχειρηματικού τους μοντέλου, μέχρι να καταλήξουν στα πλέον πραγματοποιήσιμα και βιώσιμα.

Το κρουαζιερόπλοιο του Get CruiseINN έδεσε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Ρόδου, όπου οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να συνδεθούν με την ακαδημαϊκή κοινότητα και να παρακολουθήσουν μία σειρά από εργαστήρια.

Συνεχίστε να ακολουθείτε τα social media του Startupper.gr όπου καταγράφουμε το δρομολόγιο του Get CruiseINN

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις