Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΚΕΕ: Νέα διοίκηση, ίδιο όραμα

Νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκε στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ενώ στην απολογιστική του συνέλευση παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε ο ΣΕΚΕΕ την προηγούμενη διετία.

Η 5η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΚΕΕ πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου, στο INNOVATHENS, τον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και οι βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων του αφορούν στην εξωστρέφεια, ανάπτυξη του οικοσυστήματος, προσέλκυση επενδύσεων, παρεμβάσεις προς την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων των εταιριών μελών στην ελληνική οικονομία.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΚΕΕ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Χάρης Καρώνης, (Viva)
– Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Αντωνιάδης, (Cytech).
– Αντιπρόεδρος: Γιώργος Καραντώνης, (Vci).
– Γενικός Γραμματέας: Άλεξ Δρυμιώτης, (Singular Logic).
– Ταμίας: Αντώνης Κοτζαμανίδης, (Entersoft).
– Μέλος: Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, (Globo).
– Μέλος: Παντελής Αγγελίδης, (Vidavo).

– Γενικός Διευθυντής: Γιάννης Κωτσής – Γιανναράκης.

Αναπληρωματικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου:
– Κωνσταντίνος Χανιώτης, (Telenavis).
– Ίων Μπαντέκας, (M-STAT).
– Γιάννης Δοξαράς, (Niobium Labs)
– Κωνσταντίνος Φλώκος, (Upcom)

sekee_01_

Η νέα σύνθεσή του αντανακλά τη δυναμική μέχρι σήμερα παρουσία που οδήγησε στον υπερδιπλασιασμό των μελών του και την καθιέρωσή του ως ένα σημαντικό φορέα καινοτομίας με διεθνή αναγνώριση, ενώ παράλληλα οι προκλήσεις του μέλλοντος φέρνουν τις δραστηριότητες του κλάδου στο επίκεντρο της ψηφιακής επικοινωνίας.

Προλογίζοντας τις εργασίες της γενικής συνέλευσης, ο Γενικός Διευθυντής του συνδέσμου Γιάννης Κωτσής – Γιανναράκης, επισήμανε ότι «μέσα στην πρώτη πενταετία από την ίδρυσή του, ο ΣΕΚΕΕ αναδείχθηκε ώς ένας σημαντικός παράγοντας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην Ελλάδα και η παρουσία των εταιρειών-μελών του σε περισσότερες από 40 χώρες αποδεικνύει τις δυνατότητες του επιχειρηματικού και ευρύτερα επιστημονικο-τεχνικού δυναμικού της χώρας».

Αυτή τη δυναμική αποτύπωσε και η ομιλία του απερχόμενου Προέδρου Κωστή Παπαδημητρακόπουλου, ο οποίος μίλησε στη ΓΣ μέσω τηλεσύνδεσης από τη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι θέλει να συνεχίσει να συμβάλλει στις δραστηριότητες του ως απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Την πρόθεση συμβολής τους στην διεύρυνση και περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του συνδέσμου, τόνισαν και τα απερχόμενα μέλη της διοίκησης Μάρκος Βερέμης, Στράτης Απέργης και Χρήστος Γεωργόπουλος, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των οποίων τους επιβάλλουν πλέον μεγαλύτερη παρουσία στο εξωτερικό.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσης ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση των μελλοντικών εξελίξεων στο τεχνολογικό και επιχειρηματικό τοπίο του Internet of Things όπου συνδυάζονται οι τεχνολογίες Mobile, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Μικροηλεκτρονικής, Νανοτεχνολογίας, Social Networking κ.α. και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές προκλήσεις στη παγκόσμια αγορά. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, CEO της κορυφαίας μελετητικής εταιρείας Vision Mobile.

Στη συνέχεια, τα μέλη της νέας διοίκησης και οι συμμετέχοντες στη ΓΣ, παρακολούθησαν και χαιρέτισαν την τελετή αποφοίτησης του 2ου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Innovation and Design Thinking in Mobile Applications & Services», το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΣΕΚΕΕ, της Samsung Electronics Hellas και του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, Χάρης Καρώνης, παρέδωσε διάκριση στους αποφοιτήσαντες και ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κωτσής – Γιανναράκης ανακοίνωσε την διοργάνωση του 3ου εκπαιδευτικού κύκλου τον Σεπτέμβριο του 2015.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις