Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut θα κάνει “scale” την τραπεζική της άδεια σε όλο τον κόσμο!

H Revolut “δείχνει τα δόντια” της! Με μια ασυνήθιστη κίνηση για Startup, η Revolut θα κάνει scale την τραπεζική άδεια που απέκτησε στην Λιθουανία έτσι ώστε να αποκτήσει αντίστοιχες άδειες Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. σε πρώτη φάση!

Ο CEO της Revolut, Nik Storonksy, αποκάλυψε το σχέδιό του για τη δημιουργία μιας παγκόσμια ομάδας αδειών, που θα είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση τραπεζικών, εμπορικών και πιστωτικών αδειών σε νέες αλλά και σε υπάρχουσες αγορές, ξεκινώντας με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως προαναφέραμε.

Η νέα ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την εξ ολοκλήρου υλοποίηση της διαδικασίας απόκτησης άδειας- ξεκινώντας από την επαφή με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τους εταίρους και τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές, φτάνοντας μέχρι την εκτέλεση συγκεκριμένων παραδοτέων που απαιτούνται για την απόκτηση άδειας. Αυτό θα επιτρέψει στη Revolut να προχωρήσει στην επόμενη φάση των παγκόσμιων σχεδίων της, καθώς αποσκοπεί στο να γίνει μια παγκόσμια τράπεζα.

Η δημιουργία αυτής της ομάδας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αναζητούμε, κατά προτίμηση, ανθρώπους που έχουν προηγούμενη εμπειρία στην εξασφάλιση τραπεζικής ή εμπορικής άδειας και θα πρέπει να είναι αρκετά τεχνικοί και άνετοι να εργάζονται σε ένα πολύ γρήγορο περιβάλλον” δήλωσε ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut.

Το αρχικό στάδιο πρόσληψης θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας υψηλής λειτουργικής ομάδας αδειοδότησης. Οι ρόλοι που θα συνθέτουν τον πυρήνα της ομάδας είναι: Capital, Liquidity and Financial Modelling Manager, Licence Business Planning Manager, Licence Project Manager Banking, Licence Project Manager Trading και Global Head of Licence Operations.

Οι στόχοι της Revolut είναι πλέον ξεκάθαροι: Θέλει να γίνει η Amazon των Τραπεζών! Με σχεδόν 4 εκατομμύρια πελάτες, με τεράστιες χρηματοδοτήσεις, με τη σωστή ομάδα και έναν εξαιρετικά φιλόδοξο CEO, δεν βλέπουμε τον λόγο να μην τα καταφέρει.

Πρώτο εμπόδιο το Brexit;

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείπει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, με ή χωρίς παράταση, εμφανίζεται μια πρόσθετη δυσκολία στο όλο εγχείρημα και είναι ενδεικτικό της μεγάλης προχειρότητας αλλά και του λαϊκισμού εκ μέρους των πολιτικών εκεί, μια και στην ουσία “έβαλαν αυτογκόλ” με το να δημιουργούν εμπόδια και προβλήματα στην επιχειρηματική και χρηματοοικονομική αγορά του Λονδίνου.

Το Brexit είναι προφανώς λίγο ενοχλητικό για εμάς, αλλά ποτέ δεν ήμασταν μια “αντιδραστική” εταιρεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε εξασφαλίσει μια άδεια διαχείρισης ηλεκτρονικού χρήματος τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη. Τώρα που έχουμε μια ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια, το επόμενο βήμα είναι να εξασφαλίσουμε μια βρετανική τραπεζική άδεια» αναφέρει ο Nik Storonsky και συνεχίζει:

Κατά την διαδικασία αναζήτησης ταλέντων, δεν βλέπουμε κάποιο εμπόδιο από πλευράς των νέων σε πιθανή μετακόμιση τους στο Λονδίνο. Συνεργαζόμαστε ενεργά με την κυβέρνηση για την άσκηση πιέσεων για μια εξειδικευμένη Visa για μηχανικούς λογισμικού υψηλού επιπέδου και επιστήμονες δεδομένων, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο εύκολο για τα ταλέντα να μετακομίσουν στη χώρα. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να παραμείνει η “τεχνολογική κεφαλή” της Ευρώπης, η διαδικασία μετακίνησης ενός επαγγελματία πρέπει να γίνει όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται».

Ενώ η εταιρεία αρχικά επικεντρώνεται στην απόκτηση αδειών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Storonsky κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να αναπτύξει ομάδες αδειοδότησης ώστε να αποκτήσει άδειες σε όλες τις μελλοντικές αγορές που θα δραστηριοποιηθεί η Revolut.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις