Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα “Μποστάνι” στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το Ευρωπαϊκό Χωριό και το Impact Ηub Athens ανακοίνωσαν την δημιουργία μιας κοινότητας παραγωγών αλλά και καταναλωτών που στόχο έχει την αλληλεπίδραση καλλιεργητών – που σέβονται το περιβάλλον και τη γη – και  ανθρώπων, που αναζητούν ποιοτικά, γευστικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με ηθικές και βιώσιμες διαδικασίες.

Τα μέλη της κοινότητας θα συναντιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα στον κεντρικό χώρο της στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42). Εκεί οι καταναλωτές θα μπορούν άμεσα να κάνουν τις αγορές του και  να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς.
Παράλληλα, αναπτύσσεται μια αντίστοιχη ηλεκτρονική αγορά όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα προϊόντα των παραγωγών και να κάνουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα συμβάλλουν στον καλύτερο προγραμματισμό των αγορών και στη μείωση της σπατάλης τροφής από τη μεριά των παραγωγών, αφού θα γνωρίζουν τις επιθυμητές ποσότητες και τα είδη που χρειάζεται να συγκομίσουν. Οι καταναλωτές θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα τη μέρα της Ανοιχτής αγοράς, δηλαδή κάθε Τετάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης“.

Επίσης, θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια, εργαστήρια γευσιγνωσίας, επισκέψεις σε αγροκτήματα και άλλες δραστηριότητες που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις όσων συμμετέχουν (ζωντανά και ψηφιακά) και θα αναπτυχθεί μια δεμένη κοινότητα: το Μποστάνι της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης!

Αν είστε καλλιεργητής ή παραγωγός και θέλετε να συμμετέχετε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα στο link https://goo.gl/bRzLNH ή επικοινωνήστε στο e-mail [email protected] μέχρι την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις