Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η MetLife στηρίζει την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και καινοτομία

Η MetLife υποστήριξε ενεργά την εκδήλωση της απονομής των βραβείων του προγράμματος “Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα” / JA START UP, την οποία και υλοποίησε το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΑCEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

!!!!!ΣΕΝ_JA_start up_photo 1

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης οι 15 ομάδες φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παρουσίασαν τις ιδέες τους “ανοίγοντας” νέους δρόμους στην ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα, σε μια σειρά από τομείς, όπως λ.χ. η κοινωνική προσφορά και η φιλανθρωπία, η οργάνωση της διασκέδασης, η εκπαίδευση και η απασχόληση.

Τις ιδέες των φοιτητώναξιολόγησε κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν ο Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, ο Χρήστος Τσάγκος, Πρόεδρος του ΣΕΝ καθώς και ο Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής του ΟΠΑ και πρωτοπόρος σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ακολούθησε τελετή βραβεύσεων, όπου οι τρεις πρώτες ομάδες έλαβαν χρηματικό βραβείο, ενώ όλες παρέλαβαν επαίνους για την εξαιρετική προσπάθειά τους.

Η MetLife, στηρίζοντας ενεργά την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, επέλεξε κάποιες από τις ομάδες των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης και τις πρώτης, για περεταίρω υποστήριξη ώστε να αξιοποιηθούν οι πρωτότυπες ιδέες τους.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζαράκης: “Εντυπωσιάστηκα από τις παρουσιάσεις. Μας δίνετε την ευκαιρία να δούμε ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα η οποία δημιουργεί, η οποία βλέπει μπροστά και μας κάνει να αισιοδοξούμε. Η καινοτομία, η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα είναι αυτά που θ’ αλλάξουν το τοπίο στη χώρα μας!”. Υπογραμμίζεται πως η MetLife στηρίζει το έργο του ΣΕΝ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο, MetLife Life Changer. Το MetLife Life Changer αποτελεί μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της αντίληψης επάνω σε οικονομικά θέματα και απευθύνεται σε παιδιά και νέους που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους τη γνώση. Το πρόγραμμα έρχεται να βελτιώσει τον τρόπο ζωής τους μέσα από την μακροπρόθεσμη συμμετοχή τους σε αυτό”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις