Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Yoleni’s, Smart Guide και Heliix «μοιράστηκαν» το φετινό Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Πρωτοποριακές τεχνολογίες αλλά και καινοτόμες ιδέες βραβεύτηκαν με το φετινό Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας.

“Η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με περισσότερες από 1.200 νέες εγγραφές στην ιστοσελίδα του βραβείου, οδηγώντας στην τελική υποβολή περισσότερων από 730 επιχειρηματικών σχεδίων”, επισήμανε ο πρόεδρος του βραβείου Jimmy Αθανασόπουλος.

Σημειώνεται ότι από την ίδρυση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, το 2012 από τον όμιλο Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, έχουν βραβευθεί 8 νικήτριες εταιρείες, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία.

Αναλυτικά οι φετινοί φετινοί νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι οι εξής:
BbhjLuL2Yoleni’s: Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό delicatessen το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στον Ευρωπαίο και Αμερικανό καταναλωτή να προμηθευτεί αυθεντικά ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. H ιστοσελίδα Yolenis.com προσφέρει περισσότερα από 1.200 προϊόντα από 110 καταξιωμένους παραγωγούς της Ελλάδας, καθώς και πλούσιες πληροφορίες για την κάθε περιοχή, τοπικές συνταγές και τρόπους σερβιρίσματος.

Screen Shot 2015-06-22 at 21.16.07Smart Guide: Πρόκειται για μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης. Το προϊόν αυτό θα παραχθεί από εργαζόμενους με μειωμένη όραση στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο εστιάζοντας στο ξεχωριστό ανθρώπινο δυναμικό, την προσιτή τιμή διάθεσης και τις ισχυρές εξαγωγικές προοπτικές.

10730862_345608768945589_5650446280016548533_nHeliix: Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon. Η συσκευή αυτή μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

Ο όμιλος Libra Group, συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη, έχει δεσμευτεί για πάνω από 7 εκατ. ευρώ προς χρηματοδότηση του προγράμματος. Επίσης, συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο Δημήτρης Ι. Γουλανδρής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις