Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Την ευέλικτη εργασία αναδεικνύει νέα παγκόσμια έρευνα της Regus

Τα πλεονεκτήματα της ευέλικτης εργασίας μπορεί κανείς να τα εκμεταλλευτεί μόνον αν εργάζεται σε ένα οργανωμένο και επαγγελματικό περιβάλλον.

Αυτή είναι η διαπίστωση της πρόσφατης έρευνας της Mindmetre Research, που έγινε για λογαριασμό της κορυφαίας εταιρείας παροχής χώρων εργασίας Regus και διεξήχθη σε 105 χώρες συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι είναι η αίσθηση μοναξιάς (38%), ο φόβος της αύξησης βάρους (32%) και η αίσθηση πως οι εργαζόμενοι θα μείνουν πίσω από τις εξελίξεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα ευρήματα πως, από το δείγμα των 44.000 εργαζομένων, περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι, ενώ έχουν γραφείο στο σπίτι, η οικογένεια τους θεωρεί πως καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η οικογένεια τείνει να υποβαθμίζει την σημασία της δουλειάς από το σπίτι θεωρώντας την ως λιγότερο σημαντική.

Σε αντίθεση, η ευέλικτη και η εξ’ αποστάσεως εργασία σε κατάλληλα οργανωμένους και εξοπλισμένους χώρους είναι καθοριστική για την παραγωγικότητα των εργαζομένων αφού τους επιτρέπει να πετύχουν την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, η εργασία σε χώρους μακριά από τα γραφεία της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική ως παροχή για ταλαντούχους εργαζόμενους ενώ παράλληλα βοηθάει στη μείωση του κόστους εργασίας.

Τα ευρήματα επίσης δείχνουν πως η ευέλικτη εργασία μπορεί να δώσει κίνητρα σε ευαίσθητα τμήματα του πληθυσμού να επιστρέψουν στην εργασία τους. Για παράδειγμα, το 84% των ερωτηθέντων πιστεύει πως μπορεί η ευέλικτη εργασία να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο επιμήκυνσης της καριέρας μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων ενώ βοηθά ταυτόχρονα και στη μείωση της ανεργίας των νέων αφού ελαχιστοποιούνται οι ανάγκες για χώρο και εξοπλισμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις