Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με τα «μάτια» της Spotmechanic (Infographic)

Spotmechanic Logo-200-150Η Spotmechanic, μια ελληνική startup που εγγυάται τον πιο αξιόπιστο και διαφανή τεχνικό έλεγχο για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, συγκέντρωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τους 3 πρώτους μήνες λειτουργίας της (Απρίλιος-Ιούνιος 2015) με βάση 1.000 τεχνικούς ελέγχους σε αυτοκίνητα ιδιωτών και εμπόρων.

Σε περισσότερες από 340 περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι αγόρασαν το αυτοκίνητο βασιζόμενοι μόνο στην 10σέλιδη αναφορά της Spotmechanic, χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό απρόοπτο στην χρήση του μετά την αγορά.

Βάσει των στοιχείων της Spotmechanic, οι Έλληνες αγοραστές δείχνουν μία σαφή τάση προς τα ασφαλή αυτοκίνητα, τα οποία δεν παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα μηχανολογικής φύσης.

Spotmechanic 2nd Press Release Graph2_01

Στο συχνό ερώτημα «ιδιώτης ή έμπορος», η κατάσταση είναι μοιρασμένη. Οπτικά πιο άρτια τα αυτοκίνητα των επαγγελματιών, μικρότερο ιστορικό φανοποιειακών επισκευών αυτά των ιδιωτών.

Σε θέματα ασφάλειας και μηχανικών μερών η εικόνα δεν αλλάζει ιδιαίτερα, αποδεικνύοντας πως η επιλογή του ενός ή του άλλου δεν φτάνει από μόνη της για να εγγυηθεί την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου.

Τέλος, τα στοιχεία τριμήνου δείχνουν πως η απόφαση για αγορά δεν επηρεάζεται από τον τόπο διαμονής και το φύλο του ενδιαφερόμενου, αλλά από το ίδιο το αυτοκίνητο.

Τη Spotmechanic εμπιστεύτηκαν πάνω από 400 κάτοικοι εκτός Αθηνών για έλεγχο αυτοκινήτου στην Αττική, ενώ 25% των τεχνικών ελέγχων ζητήθηκε από γυναίκες.

Οι κατασκευαστές Mercedes/Smart, VW και FIAT πρώτευσαν σε ελέγχους, με τα Smart ForTwo, Mini Cooper και Audi A4 να αποτελούν τα μοντέλα που ήλεγξε περισσότερες φορές η Spotmechanic τη συγκεκριμένη περίοδο.

Spotmechanic 2nd Press Release Graph2_01

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις