Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MSC και CMA CGM επενδύουν στην ναυτιλιακή Startup Traxens!

H παρακολούθηση των εμπορευματοκιβωτίων φαίνεται ότι κρύβει πολλές ευκαιρίες για νέες επιχειρηματικές προσπάθειες αν κρίνουμε από το γεγονός ότι δύο “μεγαθήρια” της εμπορικής  ναυτιλίας επενδύουν στην γαλλική Startup Traxens.

Το εγχείρημα παρουσιάζει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον μια και οι δυο αυτές εταιρείες είναι ανταγωνιστές με τον CEO της MSC να δηλώνει ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες θα πρέπει να ανταγωνίζονται αλλά θα πρέπει να συνεργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας!

Η Traxens ιδρύθηκε το 2012 στην Μασσαλία και αναπτύσσει λύσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης και συντονισμού εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, CMA CGM και MSC θα επενδύσουν στην Traxens και θα έχουν εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο.

Η ανάπτυξη των συσκευών Traxens στους στόλους των δύο εταιρειών θα ανακοινωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Με ένα συνδυασμένο στόλο 4,5 εκατομμυρίων μονάδων, οι δυο αυτές εταιρείες μεταφέρουν περίπου το 25% των εμπορευματοκιβωτίων σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MSC Diego Aponte δήλωσε: “Θεωρούμε ότι η παρακολούθηση των εμπορευματοκιβωτίων αποτελεί σημαντική καινοτομία στην παροχή στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να παρακολουθούν με ακρίβεια τις υπηρεσίες μας“.

Ο αντιπρόεδρος της CMA CGM, Rodolphe Saadé, πρόσθεσε: “Αναγνωρίσαμε την ανάγκη για περισσότερα και καλύτερα δεδομένα που προέρχονται από τα container μας αρκετά νωρίς. Είμαστε υπερήφανοι που εντοπίσαμε τις δυνατότητες της λύσης της Traxens από νωρίς. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της παγκόσμιας ψηφιακής μας στρατηγικής“.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Traxens Michel Fallah πρόσθεσε: “Είμαστε, φυσικά, ευτυχείς που είχαμε την υποστήριξη της CMA CGM από το 2012 και τώρα της MSC. Η λύση μας σχεδιάστηκε από την πρώτη μέρα για να είναι μια παγκόσμια λύση για όλα τα εμπορευματοκιβώτια και όλες τις εταιρείες. Πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό βήμα προς τη θέσπιση ενός προτύπου αγοράς“.

Τέλος, μια παρόμοια λύση είδαμε στον τελευταίο φοιτητικό διαγωνισμό JA Startup του ΣΕΝ/JA Greece, με την ομάδα CargOps.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις