Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Κίνα αναπτύσσεται, εκσυγχρονίζεται αλλά η λογοκρισία “ακμάζει”

Η Κίνα μετατρέπεται αργά και σταθερά σε μια μεγάλη δύναμη καινοτομίας, τεχνολογίας αλλά και επιχειρηματικότητας και έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της ακόμα και στα περιβαλλοντολογικά ζητήματα που πλέον την ταλαιπωρούν λιγότερο.

Από την άλλη μεριά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tim Cook, CEO της Apple, η Κίνα έχει πάψει προ πολλού να είναι μια φθηνή χώρα σε επίπεδο εργατικού και τεχνικού δυναμικού και να επισημαίνει εμφατικά ότι σε επίπεδο τεχνικού προσωπικού, των ατόμων που χειρίζονται και ελέγχουν τα μηχανήματα παραγωγής και κατασκευής μιας high-end συσκευής όπως το iPhone, δεν υπάρχει σύγκριση με τις Η.Π.Α.!
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην Κίνα υπάρχουν εξειδικευμένοι τεχνικοί που μπορούν να γεμίσουν δεκάδες στάδια ποδοσφαίρου ενώ στις Η.Π.Α. ζήτημα να γεμίσουν ένα δωμάτιο!

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση έχει σηκώσει ένα τοίχος γύρω από τη χώρα με πολλές υπηρεσίες και καταστήματα να προσφέρονται και λειτουργούν απο αμιγώς κινεζικές εταιρείες.
Σε ότι αφορά το Internet τα πάντα ελέγχονται από τρεις μεγάλες εταιρείες, την Baidu, την Alibaba και την Tencent, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση στις ακόλουθες υπηρεσίες και sites σύμφωνα με το Spectator Index:

Google
Facebook
YouTube
Wikipedia (στην Κινεζική)
Twitter
Netflix
Instagram
Tumblr
WhatsApp
BBC
New York Times
Bloomberg
Reuters
WSJ
TIME
The Economist

Προφανώς έχει γίνει κάποια συννενόηση για τις παρακάτω υπηρεσίες οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω Internet από την Κίνα:

Amazon
Ebay
Yahoo
LinkedIn
Bing
Apple
MSN

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις