Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σταύρος Θεοδωράκης: «Να κρατήσουμε στην Ελλάδα τους Startuppers»

Την ανάγκη δημιουργίας υποδομών στα Πανεπιστήμια και σε χώρους που ανήκουν στους Δήμους, για τους φοιτητές που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τις ιδέες τους ως επίδοξοι Startuppers χωρίς κόστος για αυτούς, επισήμανε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ‘Ποταμιού’ Σταύρος Θεοδωράκης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι σε χώρες του εξωτερικού όπως η Δανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα «τα οποία πρέπει να αντιγράψουμε, το ‘Ποτάμι’ είναι υπέρ της αντιγραφής επιτυχημένων μοντέλων».

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί να μη δώσει η χώρα στους νέους της τη δυνατότητα αυτή, και εκείνοι να αναγκάζονται να την ψάχνουν στο εξωτερικό.

Σημείωσε ακόμα ότι το ποσοστό των φοιτητών που προσπαθούν και πετυχαίνουν στο εξωτερικό μέσα από τέτοιες δομές είναι ένας στους 3-4, αλλά ακόμα και αυτοί που αποτυγχάνουν κερδίζουν κάτι, γιατί την επόμενη φορά που θα ξαναπροσπαθήσουν «πέφτουν πιο δύσκολα. Δια της αποτυχίας πας στην επιτυχία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις