Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Reload Greece: Ξεκινά την διαδικασία χρηματοδότησης του μετά την επίσημη αναγνώριση του σαν Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 3 χρόνια δράσης στο Λονδίνο ως μια εθελοντική πρωτοβουλία από Έλληνες του εξωτερικού, το Reload Greece αναγνωρίστηκε επίσημα από το Αγγλικό κράτος σαν Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι η ομάδα ξεκίνησε τις διαδικασίες εγγραφής σαν ΜΚΟ τον Σεπτέμβριο του 2013 και όπως αναφέρει και η Βρετανική Επιτροπή Αξιολόγησης μη κυβερνητικών οργανισμών Φιλανθρωπικού χαρακτήρα «μετά από 2 χρόνια σκληρής δουλειάς αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα για τον οργανισμό».

reload-donate-702x336
Το Reload Greece αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα των Ελλήνων και Φιλελλήνων στο να συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας από το εξωτερικό. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.200 συμμετέχοντες έχουν πάρει μέρος στα 14 εκπαιδευτικά εργαστήρια που έχουν λάβει χώρα στο Λονδίνο και την Ελλάδα.

Reload Greece Challenge: Στο Λονδίνο «χτύπησε» η καρδιά της νέας, ελληνικής επιχειρηματικότητας

Από τις πιο αξιοσημείωτες επιτυχίες του οργανισμού μέχρι σήμερα είναι το γεγονός ότι 3 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Reload Greece έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν συνολική χρηματοδότηση πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες, να επεκτείνουν τη λειτουργία τους και να δημιουργήσουν 45 νέες θέσεις εργασίας, 20 από τις οποίες είναι στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατα, μια από τις 6 ιδέες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Reload Greece Challenge τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο, έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και δουλεύει στις εγκαταστάσεις του Orange Grove στην Αθήνα.

Οι φιλοδοξίες της ομάδας

Ως Reload Greece Foundation πλέον, με Charity Number (1163934), η ομάδα έχει ξεκινήσει μια καμπάνια χρηματοδότησης με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους επιχειρηματίες.

Αυτό το πρόγραμμα θα αποτελείται από μικρά εργαστήρια, εβδομαδιαία bootcamps και συνέδρια, που θα βοηθούν νέους επίδοξους επιχειρηματίες να δημιουργούν καινοτόμες ιδέες με αντίκτυπο στην Ελλάδα. Επιπλέον, σημαντική θα είναι και η συμβολή ενός δικτύου καταξιωμένων επιχειρηματιών που θα βοηθούν στην υλοποίηση αυτών των ιδεών. Σημειώνεται ότι το Reload Greece έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει 125.000 λίρες από ανώνυμους υποστηρικτές, εταιρείες και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η αναγνώριση του οργανισμού ως μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα, θα βοηθήσει σημαντικά στη προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων πόρων (στόχος είναι η συγκέντρωση 200.000 λίρες) για να μπορέσει το Reload Greece να ολοκληρώσει το τριετές πλάνο του, και να επεκτείνει τις δραστηριότητες του αρχικά σε άλλες  πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και  αργότερα σε άλλες Ευρωπαϊκές  χώρες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερους νέους  επιχειρηματίες.

reload-001-702x336
Παράλληλα, η ομάδα συνεχίζει τις δραστηριότητες της με σκοπό να εμπνεύσει όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους και οργανώνει δύο MeetU@Reload εργαστήρια, αυτό το Σάββατο στις 31 Οκτωβρίου στο King’s College London και στις 28 Νοεμβρίου στο Google Campus. Οι ιδέες που θα προκύψουν από αυτές τις συνεδρίες, θα εξελιχθούν με την βοήθεια του οργανισμού και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εβδομαδιαίο Bootcamp στην Ελλάδα καθώς και σε ένα Dragon’s Den event, όπου θα παρουσιάσουν την πρόοδο τους σε ένα πάνελ από επίδοξους επενδυτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις