Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εντυπώσεις της πρώτης μέρας στο MWC 2016

Αν θα έπρεπε να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τη πρώτη μέρα του MWC 2016  σε τίτλους, πέρα από την απεργία των οδηγών του μετρό της Βαρκελώνης που ταλαιπώρησαν περίπου 100 χιλιάδες κόσμο (βέβαια εκτελούνταν τα μισά περίπου δρομολόγια), αυτοί θα ήταν: 5G, ηλεκτρονικές πληρωμές και IoT και VR.

Η Nokia στο περίπτερό της είχε τη πρώτη υλοποίηση 5G μέσω αναβάθμισης του υπάρχοντος δικτυακού εξοπλισμού 4G αποδεικνύοντας με αυτό το τρόπο ότι η αναβάθμιση σε 5G από τα δίκτυα μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και με λογικά κόστη επένδυσης.

Στη πράξη το 5G φέρνει ονομαστικές ταχύτητες έως 20Gbps, αν και στη πράξη θα κειμένονται απο 6 έως 10Gbps, σε σύγκριση με τα 300Mbps του 4G/LTE και τα 50Mbps του σταθερού VDSL. Όπως εύκολα διαπιστώνουμε η διαφορά στη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, αλλά και στη ταχύτητα απόκρισης του δικτύου, με τα σημερινά δεδομένα είναι τεράστια.

Αυτές οι ταχύτητες θα υποστηρίξουν άνετα ασύρματη μετάδοση video υψηλής και υπερ-υψηλής ανάλυσης, μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ericsson το 70% της κίνησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας το 2021 θα προέρχεται από μετάδοση video.

5G

Βέβαια με αυτές τις ταχύτητες, και ειδικά την υψηλή χωρητικότητα των δικτύων 5G, πέρα απο την ταχύτερη  πρόσβαση στο Internet και το streaming video υψηλής ανάλυσης θα δούμε και άλλες “κινητές” υλοποιήσεις απο τον χώρο της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Η εμπορική διάθεση της υπηρεσίας δεν αναμένεται πριν το 2020.

Τέλος και η Intel θα υποστηρίξει πολύ το 5G σε όλο το εύρος συνεργασιών που έχει με δίκτυα και κατασκευαστές μέχρι το 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις