Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MWC2016: Η Visa δίνει μεγάλο βάρος στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Η επίσκεψη στο περίπτερο της Visa  στο Mobile World Congress μας αποκάλυψε το παρόν και το μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σε κεντρική θέση ήταν ένα Honda HRV το οποίο στον κεντρικό πίνακα ελέγχου με τη μεγάλη οθόνη αφής είχε ενσωματωμένο το πρωτότυπο σύστημα ασύρματων πληρωμών της Visa.

visa3_702x336

Αφού έχει καταχωρηθεί η πιστωτική μας κάρτα, το σύστημα ενημερώνει για τα συνεργαζόμενα πρατήρια βενζίνης που υπάρχουν κοντά μας. Αφού φτάσουμε το GPS μας κατευθύνει στην αντλία που είναι κατάλληλα εξοπλισμένη με ασύρματους φάρους αυτόματων πληρωμών. Μόλις ολοκληρωθεί το γέμισμα η πληρωμή γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο και φύγαμε!

Το παραπάνω σενάριο είναι σε φάση δοκιμών από τη Visa και Honda και αναμένεται σύντομα στα πρώτα οχήματα παραγωγής.

visa1_702x336

Οι πληρωμές με φορετές συσκευές (wearables) όμως ειναι πραγματικότητα μια και η Visa σε συνεργασία με τη τράπεζα Braclays προσφέρουν τις υπηρεσίες πραγματικά κινητών πληρωμών bPay.

Μέσω ειδικών συσκευών που φοριούνται στο χέρι ή τύπου μπρελόκ ή ακόμα και μέσω ειδικών μπουφάν, μπορούν να πραγματοποιηθούν ασύρματες πληρωμές σε οποιοδήποτε ασύρματο τερματικό πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Μέσα σε κάθε συσκευή υπάρχει μια ειδική SIM της υπηρεσίας η οποία στην ουσία είναι μια χρεωστική κάρτα η οποία γεμίζει από τον τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου ή άλλη πιστωτική κάρτα.

visa4_702x336

Ήδη εκατό χιλιάδες πελάτες της Barclays χρησιμοποιούν την υπηρεσία bPay στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ μια παραλλαγή της προσφέρεται μέσω Smartphones και Tablets. Προσφέρεται υψηλό επίπεδο ασφάλειας μέσω της ειδικής τεχνολογίας tokenization της Visa, όπου τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κρυπτογραφούνται και είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στις συναλλαγές στη θέση του αριθμού της πιστωτικής κάρτας για παράδειγμα. Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιείται και από το αντίστοιχο σύστημα πληρωμών της Apple.

visa2_702x336

Τέλος, πέρα από τις φορετές συσκευές η Visa θα δώσει και άλλες επιλογές στους χρήστες που θέλουν να μπουν στο κόσμο των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω βιομετρικών συστημάτων πιστοποίησης όπως για παράδειγμα το FingoPay.

visa4_702x336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις