Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

gi-Cluster και ΔΙΑΖΩΜΑ: «σταυροδρόμι» Τεχνολογίας και Πολιτισμού

Με παρακαταθήκη την κοινή αντίληψη για τη σημασία του πολιτισμού ως εφαλτηρίου για την τόνωση της εθνικής οικονομίας και με στόχο την ανάδειξη και διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στο ΔΙΑΖΩΜΑ και το gi-Cluster.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να οριοθετηθεί ένα πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας των δύο φορέων για τη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μέσα από σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Picture1
Οι εκπρόσωποι του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ παρουσίασαν το σημαντικό έργο και τις πρωτοβουλίες που έχουν φέρει σε πέρας για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Ακολούθως η δυναμική του giCluster αποτυπώθηκε σε μια σειρά παρουσιάσεων των μελών του, κατά τις οποίες αναδείχθηκαν επιμέρους προτάσεις και τεχνολογικές λύσεις για τη διατήρηση και αξιοποίηση του ελληνικού πολιτιστικού και δημιουργικού περιεχόμενου.

Το εύρος και οι ψηφιακές δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες ψυχαγωγικές και δημιουργικές τεχνολογίες και εφαρμογές, αποτυπώθηκαν στις υπηρεσίες και προϊόντα που παρουσίασαν τα μέλη του giCluster AITΕΥΖΗΝΊδρυμα Μείζονος EλληνισμούInte*LearnJoyFoundrymobicsmobileFXMoptilΠανεπιστήμιο ΠελοποννήσουSimpleApps, ενώ τη διεξαγωγή της συνάντησης οργάνωσε και υποστήριξε το Corallia ως φορέας-αρωγός του giCluster.

Picture2Ο κ. Σταύρος-Ιωάννης Μπένος, Πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ανέφερε: «Είμαι ευτυχής που βρέθηκα ανάμεσα σε νέες δυνάμεις από νέους ανθρώπους που παρά τις δύσκολες συνθήκες εξακολουθούν να παράγουν καινοτομικά προϊόντα, δίνοντας ελπίδες και αισιοδοξία στον τόπο μας. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ποιότητα της δουλειάς τους και από την καινοτομικότητα των ιδεών τους. Πιστεύω ότι η σημερινή μας συνάντησή ανοίγει το δρόμο για μια σπουδαία συνεργασία, η οποία σύντομα θα δρέψει τους καρπούς της δημιουργίας όμορφων ψηφιακών προϊόντων, με στόχο την ανάδειξη των μνημείων και τη συνάντησή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, δήλωσε σχετικά: «Είναι υψίστης σημασίας η σύμπραξη πρωτοβουλιών για τη διατήρηση και προώθηση του σημαντικότατου, διεθνώς αναγνωρισμένου αγαθού της χώρας μας: του Πολιτισμού. Η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του απέραντου πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου που διαθέτουμε και η ανάδειξή του, μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρουν σήμερα οι ψυχαγωγικές και δημιουργικές τεχνολογίες, αποτελεί κοινή μας προτεραιότητα. Είμαι βέβαιος ότι μέσα από τη συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ μπορούμε από κοινού να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο με ενδιαφέρουσες προκλήσεις, εξωστρέφεια, επιχειρηματική ανάπτυξη και ενίσχυση της διεθνούς προβολής της Ελλάδας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις