Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TransferWise και Number26 χτίζουν τη πρώτη τράπεζα FinTech

Η TransferWise είναι μια παγκόσμια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων με μικρό κόστος και πλέον συνεργάζεται με την Number26 η οποία προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες από φορητές συσκευές. Τέτοιες συνέργειες χτίζουν σιγά-σιγά μια κανονική τράπεζα FinTech.

Μέχρι στιγμής οι FinTech Startups εστιάζουν σε ένα τραπεζικό τομέα όπου πραγματικά τον «διασπούν» είτε λόγω της μεγάλης ευκολίας πρόσβασης στις υπηρεσίες μέσω κινητών συσκευών είτε λόγω χαμηλού κόστους σε σχέση με τις αντίστοιχες τραπεζικές υπηρεσίες. Αν αρχίσουν και υλοποιούνται και άλλες παρόμοιες συνεργασίες τότε τα πράγματα για τις τράπεζες ίσως αρχίσουν να γίνονται δύσκολα.

Mondo: Μια τράπεζα στο Smartphone μας

Μέχρι η Mondo να καταφέρει να πάρει τη πρώτη επίσημη τραπεζική άδεια στην Μεγάλη Βρετανία, η Number26 είναι ότι πιο κοντά σε τράπεζα FinTech. Συγκεκριμένα προσφέρει μια σειρά τραπεζικών υπηρεσιών στο κινητό τηλέφωνο μια και λειτουργεί πάνω στην υποδομή της Wirecard Bank AG η οποία είναι αδειοδοτημένη Γερμανική τράπεζα και προσφέρει τραπεζικές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες white-label.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη συνεργασία της TransferWise μια και πρόσφατα συνεργάζεται με μια μεγάλη τράπεζα της Εσθονίας, την LHV, η οποία χρησιμοποιεί την TransferWise σχετικά με την ηλεκτρονική αποστολή χρημάτων σε όλο τον κόσμο. Άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την «διάσπαση» της τραπεζικής αγοράς αφού μια παραδοσιακή τράπεζα βάζει στην άκρη τις υψηλές χρεώσεις στις διατραπεζικές μεταφορές χρημάτων.

Έρχεται και στην Ελλάδα η Number26 και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της

Η Number26 μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας έχει πάνω από 100.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη, (καλύπτει και την Ελλάδα), με τον πελάτη να μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία μέσα σε λίγα λεπτά. Πλέον, μέσω της εφαρμογής της Number26, μπορεί να στείλει χρήματα σε όλο τον κόσμο από ευρώ σε οκτώ νομίσματα σε πρώτη φάση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις