Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έχετε μία επιχειρηματική ιδέα, αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; To Βusiness Model Day είναι για εσάς.

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) στο Business Model Day σε μια διοργάνωση του ΤhinkBiz, με την υποστήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ για όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και δεν ξέρουν απο που να αρχίσουν.

Το Business Model Day είναι μια ημέρα αφιερωμένη στο Business Modelling, σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το Business Model Canvas και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου καμβά επιχειρηματικού μοντέλου μίας γνωστής startup.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχε το ΟΠΑ, σχετικά με τη στάση των νέων απέναντι στη νεανική επιχειρηματικότητα από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΟΠΑ, κα. Κατερίνα Πραματάρη, να μάθετε πώς δομείται σωστά ένα Business Model Canvas από το Θοδωρή Μουλό, COO της Pinnatta, και να δουλέψετε στο πλαίσιο μίας ομάδας για τη δημιουργία του Business Model Canvas με τη βοήθεια μεντόρων.

Η πρόκληση
Η διαδικασία είναι απλή. Θα σας δοθεί ένας καμβάς και ένα case study μίας γνωστής startup. Θα πρέπει με την ομάδα σας να ερευνήσετε και να συμπληρώσετε το κάθε κομμάτι του Business Model Canvas, ώστε όταν τελειώσετε, να έχετε δομήσει τη συνολική διάσταση του επιχειρηματικού μοντέλου της startup που θα μελετήσετε. Μετά την συμπλήρωση του καμβά, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα αξιολογηθούν, ώστε να αναδειχθούν οι δύο νικήτριες ομάδες.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο κος. Ιωάννης Μεθόδιος (Ιδρυτικό μέλος ΚΕΜΕΛ), ο κος. Ιωάννης Κώτης (Μέλος ΚΕΜΕΛ) και ο κος. Σπύρος Λιούκας (Ομότιμος Καθηγητής ΔΕΤ ΟΠΑ).

Τα Έπαθλα
Οι δύο πρώτες ομάδες θα κερδίσουν μια συμμετοχή για κάθε ένα από τα μέλη τους για τα σεμινάρια επιχειρηματικότητας “Project Management και επιχειρηματικότητα: μια υβριδική προσέγγιση” και “Business Ethics”, χορηγία των Critical Path και Diaplous αντίστοιχα.

Για δηλώσεις συμμετοχής δείτε εδώ, για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Facebook event και για οποιαδήποτε απορία στείλτε μήνυμα στο Facebook Page του ThinkBiz.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις