Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Grind Global Conference 2016: Αποστολή στο Silicon Valley

Wow! Που λέει και ο Βαρουφάκης! 3.000 σύνεδροι, 100 world class ομιλητές, Unicorn Founders που έχουν σηκώσει εκατομμύρια (700 εκατ. δολ. για το SurveyMonkey), έχουν κάνει IPO (Box) και έχουν valuation που ξεπερνάει το 1 δισ. δολ. (Slack), 3 venues (Main Stage, Expert Stage, VC Stage), 120 Chapter Directors απ’ όλο τον κόσμο, όλα σε 1 συναρπαστική βδομάδα στο μαγικό κόσμο του Silicon Valley.

Κάπως έτσι μπορεί να συνοψίσει κανείς σε μια παράγραφο την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα από τα μεγαλύτερα events για Startups σε όλον τον κόσμο. Το Global Conference 2016 του Startup Grind (Powered by Google for Entrepreneurs), έκανε ουσιαστικά take over το Redwood City, απλώνοντας την παρουσία του σε όλη την πόλη. Παντού έβλεπες σύνεδρους με τα καρτελάκια του Startup Grind, Chapter Directors με το official T-shirt, και φυσικά επενδυτές και επιχειρηματίες να επιδίδονται σε ένα ασταμάτητο networking όπου έκλειναν συμφωνίες στο λεπτό.

networking


50 startups επιλεγμένα ανάμεσα σε 1.000+ αιτήσεις για το ειδικά σχεδιασμένο Startup Program
, είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τις ιδέες τους On-Stage και να γνωρίσουν face-2-face επενδυτές. Μια απ’ αυτές εξασφάλισε την συμμετοχή της στο 500 Startups, το κορυφαίο VC Seed Fund και Startup Accelerator που διαχειρίζεται 200 εκατ. δολ. και έχει επενδύσει σε 1.300+ Startups Τεχνολογίας. Η παρουσία και μόνο στο Global Conference του Startup Grind έδινε την δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με τόσα πολλά άτομα, και να κάνεις τόσες πολλές επαφές, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που αλλιώς θα έπαιρνε βδομάδες ή και μήνες.

Τα fireside chats που έγιναν, είχαν κι αυτά την τιμητική τους. Είχαμε την μοναδική ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή 2 ζωντανούς θρύλους της επιχειρηματικότητας, τον Clayton Christensen (συγγραφέας του bestseller Innovator’s Dilemma) και τoν Marc Andreessen (co-Founder του Netscape, που συμμετέχει στο board of directors μεγαθήριων όπως Facebook, eBay και HP). Δείτε όλη την ομιλία εδώ.

clayton-marc
Ακούσαμε τον Founder του Basecamp, Jason Fried, να αναλύει το πως φροντίζει τους συνεργάτες του, προσφέροντας μηνιαία sabbatical (απουσία από το γραφείο) όταν χρειαστεί, δωρεάν ταξίδια κάθε χρόνο που δημιουργούν μια εμπειρία αντί για χρηματικά bonus, χρηματοδότηση οποιουδήποτε χόμπι έχει ο εργαζόμενος. Τέλος υποστήριξε ένθερμα ότι δεν χρειάζεται παραπάνω από 40 παραγωγικές ώρες την εβδομάδα, αν τις συμπληρώσει κανείς σε 4 ημέρες, μπορεί να μην εργαστεί καν την Παρασκευή. Επαναστατικές απόψεις ακόμα και για το προχωρημένο Silicon Valley.

Είδαμε τον Founder του Slack, Stewart Butterfield, να ανακοινώνει την ραγδαία αύξηση της εταιρείας του. Ξεπέρασε τους 350 εργαζόμενους και τα 100,000 μηνύματα την ημέρα. Δήλωσε ότι είναι “δύσκολο να είσαι founder μιας πετυχημένης startup γιατί η πίεση είναι αφόρητη απ΄ όλες τις πλευρές”. Εκμυστηρεύτηκε μάλιστα ότι το επόμενο βήμα για το Slack είναι να εξελιχθεί σε ένα είδους λειτουργικό σύστημα.

basecamp
Ο Founder και CEO του Thumbtack, Marco Zappacosta, αφηγήθηκε πως εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 125 εκατ. δολ. με valuation 1,25 δισ. δολ., μετά από μια επική προσπάθεια να προσεγγίσει επενδυτές. Οι 40 απορριπτικές επιστολές που δέχτηκε δεν στάθηκαν ικανές να κλονίσουν την πίστη του στο προϊόν που έχτιζε και στο όραμα που είχε για την startup του. Ένα πολύ δυνατό μήνυμα που όλοι οι ομιλητές του Startup Grind Athens έχουν προσπαθήσει να μεταδώσουν ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Με αυτές τις πολύ δυνατές εμπειρίες στις αποσκευές μας, επιστρέψαμε στην Αθήνα όπου θα φιλοξενήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά Startups που διαπρέπει παγκοσμίως, την Upstream.

Την Τρίτη 15 Μαρτίου, ο Founder και CEO Μάρκος Βερέμης, θα μοιραστεί την ιστορία ενός λαμπρού success story για την Ελληνική επιχειρηματικότητα με περισσότερους από 100 εκατομμύρια πελάτες/χρήστες σε 42 χώρες, αποδίδοντας πάνω από 250 εκατ. δολ. / χρόνο.

Μη το χάσετε, κλείστε θέση σήμερα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις