Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber χάνει την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο

Μεγάλο “χτύπημα” δέχεται η Uber καθώς χάνει την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της, με 3,5 εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, η ρυθμιστική αρχή της πόλης (Transport for London – TfL) αναγνώρισε ένα “μοτίβο” το οποίο έθετε την ασφάλεια των επιβατών σε κίνδυνο. Πιο συγκεκριμένα, η TfL ανακάλυψε ότι μη εγκεκριμένοι οδηγοί χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς πραγματικών και εγκεκριμένων οδηγών της Uber και μετέφεραν επιβάτες με οχήματα που επίσης δεν ήταν εγγεγραμμένα στην υπηρεσία.

Η ρυθμιστική αρχή αποκάλυψε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 14,000 διαδρομές από οδηγούς που δεν “ανήκαν” στην εταιρεία. Πολλοί από τους οδηγούς αυτούς δεν είχαν καν στοιχειώδη έγγραφα (πχ δίπλωμα οδήγησης ή ασφάλεια), ενώ κάποιοι, ενώ είχαν “αποκλειστεί” από την Uber, είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν λογαριασμό και να οδηγούν κανονικά.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η Uber έκανε κάποιες προσπάθειες προκειμένου να λύσει αυτά τα προβλήματα, γεγονός που αναγνώρισε και η TfL, χωρίς όμως να αυτές να είναι αρκετές για να “σώσει” την άδεια της. Εκπρόσωπος της Αρχής δήλωσε σχετικά: «Ενώ αναγνωρίζουμε ότι η Uber έχει βελτιωθεί, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι επέτρεψε στους επιβάτες της να μπαίνουν σε αυτοκίνητα με οδηγούς που ενδεχομένως δεν έχουν δίπλωμα και είναι ανασφάλιστοι”.

Παρ’ότι η Uber θεωρητικά αυτή τη στιγμή έχει χάσει την άδεια της, έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός 21 ημερών, και η ίδια ανακοίνωσε πως θα το κάνει. Μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Λονδίνο κανονικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις