Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία για την Ανταγωνιστικότητα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ

Υπεγράφη στις 3/3/2016 Κοινή Διακήρυξη μεταξύ του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των Η.Π.Α. και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Οι δύο οργανισμοί ανανγνωρίζουν τη σημασία της ανάπτυξης αποτελεσματικών πολιτικών ανταγωνιστικότητας για την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης αλλά και ότι η καινοτομία είναι η κινητήρια δύναμη της μελλοντικής αύξησης της παραγωγικότητας και της ευημερίας.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι οι επενδύσεις στην καινοτομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου συμβάλουν στην περιφερειακή, εθνική και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και επιθυμούν να προωθήσουν και να ενισχύσουν τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ τους και να συνεργαστούν για την προώθηση πολιτικών και στρατηγικών ανταγωνιστικότητας για την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

chamber1Στα πλαίσια αυτά θα επιδιώξουν τη δημιουργία μιας στρατηγικής συνεργασίας για την κινητοποίηση μιας κρίσιμης μάζας ηγετών και εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να προωθήσουν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να αναπτύξουν αποτελεσματικές πολιτικές ανταγωνιστικότητας, καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία και ανάπτυξη που βασίζεται στην καινοτομία.

Για το σκοπό αυτό, τα δυο μέρη, θα συνεργαστούν για την προώθηση συμμαχιών με στόχο την οργάνωση διαλόγων πολιτικής, σεμιναρίων και δραστηριοτήτων που θα επικεντρώνονται σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η συμφωνία Συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα με το Compete, το Συμβούλιο για την Ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας. Με την πρόσβαση που αποκτούμε στα εργαλεία και την εμπειρία του Compete θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε πρακτικά και αποτελεσματικά στη ανάταξη της οικονομίας, στη δημιουργία φιλικού και αποδοτικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και βεβαίως στη προσέλκυση επενδύσεων που αποτελεί και την μέγιστη πρόκληση για την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο με τη σημερινή Συμφωνία βάζει τις βάσεις στην πρωτοβουλία  συγκρότησης ενός Ανεξάρτητου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, στα πρότυπα του Compete, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων, επαγγελματικών και ακαδημαϊκών φορέων και με την επιδίωξη της συνεργασίας όλων των εταίρων για την προώθηση του εθνικού συμφέροντος.»

Η Πρόεδρος του Council on Competitiveness, Deborah Wince-Smith, συμπλήρωσε: “Εξ ονόματος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ, είναι τιμή μου να καταλήξω σε αυτή την τελετή Υπογραφής Διακήρυξης Συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Μαζί θα κινήσουμε διμερείς πρωτοβουλίες για την προώθηση των πολιτικών για την ανταγωνιστικότητα και των πρακτικών που διαμορφώνουν τη μελλοντική ικανότητα για επιχειρηματική καινοτομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής αξίας για την επίτευξη μακροπρόθεσμης βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας χωρίς αποκλεισμούς για τα δύο έθνη μας.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις