Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παγκόσμιο equity crowdfunding για τις εταιρείες της Δανίας

Η Φινλανδική πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων, Invesdor, καλύπτει πλέον και τις Startups της Δανίας, δίνοντας τους άλλη μια επιλογή μια και μέχρι πρότινος οι ιδρυτές έπρεπε να καταφύγουν στο εξωτερικό για να βρουν χρηματοδότηση.

Η Invesdor ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί πάνω 10 εκατομμύρια Ευρώ σε πάνω από 50 πετυχημένα projects, να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της πλατφόρμας κόστισε 1,8 εκατ. Ευρώ τα οποία συγκεντρώθηκαν επίσης μέσω crowdfunding

“Μέχρι σήμερα οι Δανέζικες εταιρείες δεν είχαν πολλές επιλογές σε αυτό το τομέα” αναφέρει ο CEO της Lasse Makela. “H Invesdor είναι η πρώτη πλήρως αδειοδοτημένη υπηρεσία crowdfunding ιδίων κεφαλαίων στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει τις δανέζικες εταιρείες να βρουν χρηματοδότηση για τα πλάνα επέκτασης τους στο εξωτερικό, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια για άλλες ανάγκες, με τους πιθανούς επενδυτές να προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Ευρώπη”.

Η Invesdor θα συνεργαστεί με την επιχειρηματία Kristine Pontoppidan έτσι ώστε να δουλέψει με την ομάδα που θα αναλάβει την αγορά της Δανίας για να βοηθήσει στον καθορισμό των χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχουν οι Startup αλλά και να ελέγχει όλη την διαδικασία στην αρχική της φάση.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των κανονιστικών πλαισίων στην Δανία, μόνο δημόσιες εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (A/S) μπορούν να συμμετάσχουν σε χρηματοδοτήσεις equity crowdfunding, δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι η Δανία κάνει προσπάθειες έτσι ώστε να εκσυγχρονίσει τη νομοθεσίας της και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του FinTech.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις