Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

The Squeeze#6 είναι εδώ

Ήρθε η ώρα το Orange Grove να ανοίξει ξανά τις πόρτες του σε startups, επιχειρηματίες, ενθουσιώδεις υποστηρικτές του Ελληνικού startup οικοσυστήματος, σπόνσορες και επενδυτές, ώστε να παρευρεθούν στον πιο συναρπαστικό διαγωνισμό pitching.

Αυτή τη φορά ο τριμηνιαίος διαγωνισμός θα λάβει χώρα στις 10 Μαρτίου στο Orange Grove, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, από τις 18:00 έως 21:00.

Τι είναι το The Squeeze;
The Squeeze pitching show είναι ένας συναρπαστικός διαγωνισμός, όπου νέοι επιχειρηματίες προβάλλουν τις ιδέες τους, και μάχονται μέχρις εσχάτων, για να κερδίσουν το πολύ σημαντικό για τα πρώτα τους βήματα χρηματικό έπαθλο € 15.000 και 10.000€. Κατά τη διάρκεια του The Squeeze, 8 από τις πιο πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις του Orange Grove προβάλλουν την ιδέα τους σε μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από 4 διεθνώς αναγνωρισμένους επιχειρηματίες.

Ο τριμηνιαίος διαγωνισμός καθίσταται δυνατός με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως μέρος της πρωτοβουλίας τους «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη νέα γενιά της Ελλάδας.
orange-grove-the-squeeze-702336-02
Οι Κριτές
Οι οκτώ από τις πιο πολλά υποσχόμενες startups του Orange Grove έχουν επιλεγεί. Ήδη προετοιμάζονται επί 2 εβδομάδες με Έλληνες και Ολλανδούς ειδήμονες, ώστε να εντυπωσιάσουν συνάμα κριτές και κοινό στην σκηνή του Orange Grove μια και η διαδικασία της σύντομης παρουσίασης θέλει πολυ καλό σχεδιασμό και ταλέντο.

Τέσσερις καταξιωμένοι κριτές, από όλο τον κόσμο, θα δώσουν το παρόν έτσι ώστε να αποφασίσουν ποια δυο startups θα κερδίσουν τα 15.000€ και 10.000€ αντίστοιχα, αλλά και να μοιραστούν μαζί τους την εποικοδομητική κριτική τους αλλά και προτάσεις βελτίωσης.

Φυσικά, για μία ακόμη φορά ο Peter Economides (παγκοσμίου κύρους brand strategist) θα είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής.

Η Gigi Wang έρχεται από το Silicon Valley του Σαν Φρανσίσκο. Είναι ηγέτιδα στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και επίσης Chair Emeritus στο MIT/Stanford Venture Lab (όπου παραμένει στο Συμβούλιο) και Managing Partner στο MG-Team.

Από την Ολλανδία, ο Koen Thijssen θα συμμετέχει στη κριτική επιτροπή. Ο Koen ήταν co-CEO Asia-Pacific και Managing Director Benelux στο Rocket Internet GmbH. Επί του παρόντος έχει ξεκινήσει μία πετυχημένη startup που ονομάζεται Bloomon (3,5 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση) διαταράσσοντας την διεθνή ανθοκομική βιομηχανία.

Τέλος, την κριτική επιτροπή συμπληρώνει η Mareva Grabowski, ιδρύτρια και Vice Chairman του Endeavor Greece. Παράλληλα, η Mareva είναι συνιδρύτρια και Managing Partner στο Zeus+Dione, μια ελληνική μάρκα που συνδυάζει την παραδοσιακή τεχνοτροπία με σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις