Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σεμινάριο “40 under 40” με έμφαση το μεταναστευτικό πρόβλημα

Το πρόγραμμα “40 under 40” νέοι Ευρωπαίοι ηγέτες απ όλο μήκος και πλάτος της Ευρώπης έχει στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας αλλά και την συνεισφορά με ιδέες και προτάσεις έτσι ώστε να έρθουν κοντά οι λαοί της Ευρώπης και διοργανώνεται από το think tank Friends of Europe.

Οι επιλογή των 40 προσώπων του 2015-2016 έγινε από ειδική επιτροπή στην οποία ηγείται ο Enrico Letta, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και περιλαμβάνει νέα πρόσωπα από διάφορα αντικείμενα και τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των τεχνών, της επιστήμης, των μέσων επικοινωνίας κ.α. τα οποία θεωρούνται πετυχημένα στο αντικείμενό τους.

40under40_2
Το φετινό σεμινάριο θα έχει ιδιαίτερη έμφαση στην ενσωμάτωση και στη μετανάστευση μια και μέχρι πέρυσι οι μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη ήταν αντιμετωπίσιμες κάτι που δεν ισχύει για φέτος έτσι ώστε να δοθεί το έναυσμα για τη δημιουργία ενός οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης απ΄ολη την Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα.

Η επιλογή της πόλης της Μασσαλίας σαν το μέρος της διεξαγωγής του σεμιναρίου έγινε για συμβολικούς λόγους μια και εκεί υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιτυχιών αλλά και αποτυχιών στην συνύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του αραβικού κόσμου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19-21 Μαΐου 2016 με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Οι συμμετοχές με ελληνικό ενδιαφέρον περιλαμβάνουν τη γιατρό Καλλιόπη Καλαιτζή που ζει στη Γερμανία, τον Μιχάλη Πρίντζο διευθυντή του προγράμματος The Hellenic Initiative και τον Ξένιο Θρασυβούλου CEO της PeoplePerHour.com.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις